Suriye operasyonu biter bitmez sıra Maarif Operasyonuna gelmeli!.                                                     

Etrafımıza artık şu soruyu sormayacağız/soramıyoruz: Maarifimizden memnun olan var mı?    Soramıyoruz çünkü bu sorunun cevabı belli. Verilecek cevap malumu ilam sadedinde olacak.

 Maarif meselesi,  müzmin bir yara halini almış durumda.

1-Türkçe gittikçe işgal edilmekte!. Anadilimizin duygu, düşünce ve mana alanı gittikçe daralmakta, sığlaşmaktadır. Klasiklerin ve edebi kültürel geçmişimizin de iyi öğretilememesi nedeni ile düşünce alanları da,  birlik ve kaynaşma alanları da zaafiyete düşmekte.

2-Maarifimiz neslimize bir kimlik ve kültür inşa edememekte!.

 3-Onca meslek okuluna rağmen meslekler alanımız gittikçe problemli hale gelmekte...

4- Maarifimizin beslediği alanlar bilgi, bilim, kavram Ve değer üretememekte!.

5-Zorunlu lise düzeyi eğitim artık ?zorunlu seri öğütüme? dönüşmüş bulunmakta!.

6- Toplumu sürükleyecek zeki insanları seçip iyi bir eğitim ile yetiştirme konusunda da iyi bir model oluşturulamadığı İçin,  mevcut sistem neslimizin enerjisini tüketmeye devam etmekte!.

7- Eşit eğitim hakkı niyetine oluşturulan sınıf geçme sistemi sayesinde 100 puan ile sisteme aldığımız çocukları 3 zayıfla sınıf geçen öğrencilerle denk hale getirerek bütün motivasyonunu Ve enerjisini tüketmekte yine bu sistem!.

8- Bu yolla çocukları çabaya, çalışmaya, emeğe, alınterine ve hakka dayalı bir şuur ile gerçek bir terbiye ile yetiştirmek yerine tembelliğe, kurnazlığa, köşe dönmeciliğe ve çalışmayı enayilik olarak gören bir aşağılık duygu ile yetiştirerek cemiyete en büyük kötülüğü yapmakta bu sistem!.

9- Hak ölçüsü, hakkaniyetli bir terfi sistemi, hak Ve liyakate dayalı bir idareci atama düzeni  olmadığı içün orta altı  bir yönetim ile toplumda huzursuzluk kaynağına dönüşmüş durumda mevcut sistem.

10- Kendini yenileyemeyen, insanımızı yetiştiremeyen yapısı ile iyiden iyiye cemiyete yük, hantal yapısıyla ülkeyi taşıyamayan obur bir hale  dönüşmüş durumda bugünkü sistem. bütün sistematiğinde yok edildiği için her kademesinde Bir Maarif Reformu, bir Maarif Operasyonu tam da şimdi gerekli!.

Hem de hiç vakit geçirmeden!.   Daha büyük bir bedel ödemeye gerek kalmadan bir maarif reformu için  operasyon derhal başlatılmalı!.                                                            

Bu maarif reformu ?zoraki ve istendik insan? ideolojisi ile yüklü felsefeye dayalı olmamalı!. Hakkı  ve hakikatı bilen, çabayı ve çalışmayı davranış haline getirmiş, kimliğini ve kişiliğini milli değerlerle geliştirmeye meyyal, kendini bilen, ülkesini bilen, dünyayı tanıyan, nitelikli Türkçe konuşan, medeniyetimizin yükselişini kendi köklerinde  gören bir insan idealine inanan felsefeye dayalı bir reform olmalı.

Sağlıcakla kalın efendim.