Alemlerin Rabbine hamd-ü senalar olsun ki Ramazan ayını gücümüz nispetinde idrak edip bayrama kavuştuk.

    Nefis terbiyesi ve 
tezkiyesi olan bu ayı Allah'ın emri mucibince ihya edenlere cennet muştusu var!

   Ramazan boyunca uzak durduğu kötü hasletlerden kurtulanlara; iyi bir kul olmak için gayret gösterenlere ve bunu sürekli kılanlara cennet muştusu var!

    Bu ay vesilesiyle günahlarından tevbe ve istiğfar edenlere ve bu şekilde ömrünü sürdürenlere; "günahlarından sıdkile tevbe eden hiç günah işlememiş gibidir" buyrulmakla bunlara cennet muştusu var!

    Mahzunlaşan kalplerle iyi bir kul olup; yetimi, miskini, fakiri, muhtacı, yoksulu, kimsesizi, yolda kalmışı, darda kalmışı.. gözetene cennet muştusu var!

    Allah yolunda, vatanı uğrunda şehit olanlara, mukaddes değerleri için hem yardan hem serden geçebilenlere va'di ilahi olarak cennet muştusu var!

    Gaddar, zalim, cani ve ceberrutlar tarafından hunharca katledilen bebek, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç, masum ve bîçarelere cennet muştusu var!

    Yaralı ziyaretinde iken üç oğlunun ve dört torununun şehit edildiği haberini alan ve "oğullarımın kanı diğer şehitlerimizin kanından daha değerli değildir! Oğullarıma şehitlik nasip eden Allah'a şükürler olsun" diyebilen babaya cennet muştusu var!

    Allah'ın dostlarına dost olabilen; Allah'ın düşmanlarına düşman olabilen, onlara en azından karşı durup buğz edebilenere cennet muştusu var!...

   Her ne kadar günah kirlerine bulaşmış olsak da "ed'dinü beynel-havfü ver'reca" 'din, korku(günah işlemekten çekinme) ve ümit arası' olduğundan Rabbimizin Rahman, Rahim, Gafur, Gaffar, Vehhab, Afüv, Rauf ve Tevvab sıfatlarına müsteniden bizde bu muştuya nail olmayı ümit etmeliyiz.

    Cumamız mübarek olsun