28 Mayıs'taki bu seçim artık bir seçim olmaktan çıkmış, hak ile batılın, doğru ile yanlışın, sevap ile günahın yarıştırıldığı ve birbirine karıştırıldığı bir oylamaya dönüştürülmüştür. Bu seçim hilali savunanlar ile ehli salibin desteklediği kimselerin yarıştırıldığı bir seçim olarak görülmektedir. Bu seçim hayra motor şerre fren olacak bir seçimdir. Bu seçim “dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmak; Arap ve İslam dünyası ile bağları kopartmak” isteyenlerin çocukları ile “bayrak inmez, ezan dinmez” diyenlerin seçimidir. Bu seçim Türkiye’yi kanatlandırma yahut ayağına vurulacak prangayı tercih etme seçimidir. Bu seçim bir tercihten ziyade; Nemrut’un yaktığı Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali oy verenlerin kendi safını belirtme ve ilan etme seçimidir.


    Adam hiç ilgisi ve bilgisi olmadığı halde seçim zamanlarında her türlü dini kisveye girip, dini sıfatlara bürünüyor ve "Erdoğan'a oy verirseniz günaha girersiniz, boşa kendinizi ateşe atmayın" diyebilecek kadar cahilce ifadelerde bulunuyor. Güya daha çok yaşlılar oy veriyor diye yaşlıları sabun fabrikasına gönderilmesini isteyecek kadar sapkınlaşanlara cesaret veren, Ezandan rahatsız olan ve bütün kutsallara düşmanlık eden güruhun elebaşının söylediği bu söze karşılık ona oy verirseniz dinden çıkarsınız mı dememiz gerekir. Böyle sözler milleti birbirinden ayrıştırır, yüz yüze bakamaz oluruz. 


 Nihayetinde bu bir seçimdir. Ama doğru ile yanlışın seçimidir. Ülkemizin ve milletimizin ve ülkemize umut bağlayan milyonların, mazlumların, mağdurların seçimidir. Bu nedenle her bir oyun ayrı bir değeri ayrı bir kıymeti vardır. Bu bakımdan, bazı nedenlerle kırgın olan kimseler ve hiç oy vermemeyi düşünenler çıkabilir, oy vermeye gitmemek karşı tarafa, yanlışa oy vermek demektir! Bir oydan ne olacak deme! Çünkü bir oy nelere vesile olmaz ki, meşhur darbı meseldeki gibi "bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, o komutan bir orduyu, o ordu da bir ülkeyi kurtarır!" 


 Bir oydan ne olur deme, neler olmaz ki! 28 Mayıs'ta vereceğin bir oy 29 Mayıstaki fetih şölenine, vereceğin bir oy Ayasofya'da kılınacak bayram namazına; yurdun her karış toprağında gönüllerin neşvü nema bularak yapacağı duaya ve âminlere çağırır!  


Vereceğin bir oy dertlilere derman, hastalara şifa olur. Vereceğin bir oy gökyüzünü süsleyen ay-yıldıza eşlik eder, bayrağı yere düşürmez! Vereceğin bir oy herkesi kucaklar, atılan adımları vereceğin bir oy tamamlar unutma! Senin oyunla bozuldu bütün oyunlar. Vatanın bölünmez bütünlüğü için doğruya gel sen de katıl bu yolda yılmadan yürüyen milyonlara! Hak ve doğru tektir.  Bu davete kulak ver!
 “İnna fetahna leke fethan mübina”  


“Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik. Ta ki Allah, senin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın, sana olan nimetini tamamlasın, seni doğru yola iletsin ve Allah sana, şanlı bir zaferle yardım etsin”
Rabbim Peygamber (S.A.V) efendimizin övdüğü bu necip milletin yar ve yardımcısı olsun.
Yüce Allah Milletimizi ebediyen kaim, Türk-İslam âleminin lideri ve ilelebet sancaktarı eylesin. 
     Müfettihül'ebvab olan, hayırlı kapılar açan Rabbimiz milletimiz için hayati öneme haiz olan bu seçimi tüm mazlum ve mağdurların ve İslam âleminin sevineceği şekilde sonuçlandırsın.