Ülkü Yolunda??50 Yıllık MHP?

Mehmet KARAGÖZ

Milliyetçi Hareket Partisi 50 ci yaş gününü kutluyor. Bu süreçte kısa süreli bir isim değişikliği ve lider değişikliğini saymazsak yarım asır boyunca bu davayı 2 lider omuzladı ve bu güne getirdi. 

İstikrar sarmalı, lider ablukası tamam da, sonuç yok. Yani bu sürecte iktidar olamamıştır. İki koalisyon ortaklığını hesaba katamam, zira MHP mantalitesi olmayan ortaklıklar idi. Zaten sonuçlar gösteriyor ki, o ortaklıklar puan kaybettirmiştir.

Tarih boyunca büyük devletler ve imparatorluklar kuran, Göktürk İmparatorluğu, Timur İmparatorluğu, Selçuklular ve Osmanlılar gibi dünyanın yarıdan fazlasına asırlarca hâkimiyetler kuran biz Türkler; Cumhuriyet döneminde, kendi ülkesinde, yarım asır boyunca kendi milletine ?İKTİDAR? olamamasının izahı yapılamıyor. 

Ayrıca, MHP tarihi boyunca mensuplarını okumaya teşvik etmesi ve ocaklarda eğitmesi çok mükemmel bir olgudur. Bu olgu sayesindedir ki, az buçuk mürekkep paraladığı, ağzı laf yapabilen, inanç sahibi olduğu net görülen, kültürlü bir nesil ortaya gelmiştir. 

Bu yüzden de, ANAP, DOĞRUYOL, DEMOKRAT PARTİ, AKPARTİ kadroları düzgün duruş sergileyen, ülkü yolunun, düzgün adamları ile doludur. 

MHP gerçek bir bilim kurgu ocağı gibi adam yetiştiriyor, ama başkaları kullanıyor. Muhsin Yazıcıoğlu ve diğerlerini koparan bu sebepler, binlerce toplulukları da MHP den koparmıştır. 50 yıldır bu böyledir. 

Neden, Neden? Bu cevabı MHP verebilmelidir.

Ne yapılacak?
 
Öncelikle kadrolara sahip çıkılacak. Sonra unutulan ya/da unutturulan umdeleri hatırlamak gerekirse, birçok değerleri yitirdiği söylenir. 
Türk-İslam ülküsü
Tanrı dağı kadar Türk, Hira dağı kadar müslimanız
Kanımız aksa da zafer İslâmın!
Hak yol İslâm!
Ezan dinmez, bayrak inmez.
Ya Allah bismillah, Allahü Ekber

? Ve benzeri sloganlar, revize edilerek devreye konulmalıdır. 

MHP de ne oldu? Ana fikir mi değişti? Yozlaşma mı oldu? Neden özden kopuşlar çok net görülüyor? Hatta neden bağrından çerçevesi belli olmayan bir parti çıkartmak zorunda bırakılıyor? O zaman o değerleri arayanlar MHP de bulamayınca kaçıyor olabilir. O halde Kaçışların önü tıkanmalıdır.
İşte MHP şapkayı önüne koymalı, yeniden özüne dönerek, değerlendirme yapmalıdır. Özde var olan, ama kabukta görülmeyen değerler gün yüzüne çıkartılmalıdır. Partinin vitrinlerini sinirli, kaşları çatık, küçük bir eleştiri yapınca kükreyen, hiç gülmeyen, zorbacı insanlarla süslemekten vazgeçmelidir. 
Bunun yerine, güler yüzlü, tatlı dilli, ihlasla bakan ve muamale eden, mütevazi, hazımlı güven veren insanlarla vitrinlerini süslemelidir. 
Türklük öne çıkar İslam geriye bırakılırsa olmaz. Bana göre bu olgu halka böyle lanse ediliyor. Kurt resmi her şeyin önüne geçemez. MHP deyince milletin aklına neden kurt düşürülüyor. Yüksek değerlere sahip olan bu millet kurtla mı uğraşacak. Tamam, bir semboldür ve sembol olarak kalabilir. Ötesi yanlıştır. Kurtsan insansın, değilsen insan değilsin diyen vitrin adamları var ortada. 
Şu an çizgi belirsizliği ve kurumsal görünürlük fukarası görünümünde olan MHP, kendine yakışan, ülküsüne uyan, davayı sarmalayan bir kurumsallığa bürünmeli, Seyyid Ahmed Arvasi?nin tespitleriyle kabul gören ?Türk İslam ülküsü? temayüz etmelidir. 
Gelinen noktada; Bahçeli?nin son dönemeçte Ak parti ile ittifak kurması, bunu ?fi sebilillah? vatan millet için, hiçbir karşılık düşünmeden yapması ve sürdürmesi MHP ye yeni bir çehre kazandırmış, millet çoğunluğunun beğenisine ve güvenine layık olmuştur. 50 yılda ilk defa böyle şans yakalamıştır.
MHP bu rüzgârı arkasına almayı becermelidir. Gönlümüzde olanı açık etmek gerekirse, gelecek dönemler MHP nin hükümranlık süreceği dönemler olmalıdır. 
Ama Yusuf yüzlülük lafta kalmasın. Temayüz etsin. Şimdiden niyetler düzeltilmeli, batını ve zahiri temizlemeli, albenilik yaygınlaşmalı, cazibe merkezine dönüşmelidir.
Yok, olmayacaksa, Ak parti ile tam bütünleşip, aynı potada pişmeli, yeni bir çehre ile iki parti yola devam etmelidir. 
NOT: Hiçbir partiye üye olmadım. Hiçbir partili değilim. Sadece ülkeme hizmet etme fırsatlarını yakalayanlara gönül bağım vardır.