?Gerçek Örümce Kafalılar?

Bu gün yanımda misafirimle beraber Selçuklu Merkez Camisinin önünde ayaküstü konuşuyorduk. Yan taraftaki caddenin kaldırımında bir bağrış çağrış duyduk. Baktık ki, iki açık kadın bir tesettürlü kadına saldırıyor. Yalan yok açık kadının biri diğerine engel olmaya da çalışıyordu.

Anlamaya çalışırken tesettürlü kadın kaçarak uzaklaşmak istiyordu. Diğer iki kadından biri koşarak yetişip, başörtüsünü açmaya zorluyordu ve sizi örümcek kafalılar sizi diye bağırıyordu. Çevrede kameralar varsa görülebilir.

Biz de meseleye vakıf olmaya çalışırken, koşarak hem ayırmak hem de yardımcı olmak amacıyla olay yerine koştuk. Tesettürlü kadın kaçmayı başardı ve uzaklaştı. 

Bizi gören açık kadın ters istikamete kaçtı. Biz nereye kaçıyorsun dur, derdin nedir falan dedik ama hızla uzaklaştı gitti. 

Bu ve benzeri olayları çok defa etrafımdan duyuyordum.
Mesela, uçakta bir başörtülü kızı gören o zihniyete mensub bir zavallı, "Aah ah bu günleri de mi görecektik. Böyle örümcek kafalıların uçaklarda ne işleri olur ki, yahu sizin kafanızı kim bulandırıyor böyle" dediğini bizzat yakınımdan duymuştum. 

Minibüsteki kadının tesettürlü bayana nasıl saldırdığını görmeyen yoktur. Benzeri durumları haberlerde sık sık görüyoruz.

Bazı büyük şehirlerde artık sık rastlanan, sıradan olaylar haline gelen bir durumdur. Bu olayların sosyolojik yönünü uzmanların iyi tahlil etmesi lazım. Yetkililerin de üzerinde düşünmesi gerektir. 
 
Lakin anlaşılan tahammülleri kalmadı. 

Bu zihniyetin sahiplerini kim olduğunu bu yüce millet iyi tanır. Bu yüzden onları anlatmayacağım. 
 
Ancak, bu zihniyet sahipleri şunu iyi bilsinler ki, Çatlasanız da, patlasanız da; aziz şehitlerimizin kanıyla sulanan bu mübarek topraklarda siz artık biteceksiniz. Zaten aramızda sonradan peyda olmuş, kandırılmış, satılmış, türemiş ve eğreti varlıklarsınız. Dinimiz, bayrağımız, vatanımız ve namusumuz biz Müsliman Türk Milleti için hayat ve varlık sebebimizdir.

Biz, 90 senedir her zulme sabır gösterdik. 
Camilerimizi ahır yaptınız ses etmedik. Başörtülü anneler kışlalara sokulmadı, kızlarımız okullara alınmadı, ses etmedik. 

Manşetlerden irticayı düşürmediniz, gıkımızı çıkartmadık. 
Astınız, kestiniz laf etmedik. Dinimize, Allah`ımıza, peygamberimize küfrettiniz yutkunduk. 


Ama siz ne sabırsızmışsınız be ya... Ne kadar zarifsiniz böyle?
Biz daha sizin dinsizliğinize sövmedik. Ahlaksızlığınıza laf etmedik. Pis ruhunuzu ve parfümle örtmeye çalıştığınız cismani pisliğinizi yüzünüze demedik. Korkmayın demeyeceğiz de.

Görülüyor ki siz, çok bükünecek, kıvrım kıvrım kıvranacaksınız. Edebim daha ağır kelimelere müsaade etmedi. En kibar halim budur. Ne yapayım bu da benim kusurum olsun.

İyi kıvranmalar...