Livatacılık Geliyor?

?Yazıklar Olsun?

Dünya, her geçen gün kötülük, çirkinlik ve pisliklerin kaynağı olma özelliğini arttırıyor. Şu kısa ömrümüzde bile, akla muhal işlerin çoğaldığını gözlemleyerek bu güne geldik. 

Böyle çirkin işleri dillendirmek; namuslu, ahlaklı ve dini bütün kimselerin işi olmadığından olsa gerek, karşı duruşların gösterilmemesi, tepkilerin etkin şekilde ortaya konulmaması gibi sebepler, bu alçaklığın önünü ve yolunu açmış olmalı ki, onlar da yaygınlaşmalarını rahatça yapmıştır.  Bu nedenle hayâ ederek ve utanarak bu çirkinliği kaleme almak zorunda kaldım. Elimizle yapamazsak dilimizle, yine yapamazsak kalben buğuz ederek yaşayacağız. 

Nitekim bu kötüye gidişi iki cihan güneşi peygamberimiz haber vermiş (Her asır, öncekinden daha kötü olacak, böylece Kıyamete kadar hep bozulacak.) buyurmuştur. [Hadika]

ALÇAKLIĞIN GELİŞME KRONOLOJİSİ

Allahü Tealanın kahrettiği, Kuranı Kerimde açık şekilde lanetlediği, tüm peygamberlerin yasakladığı ve ret ettiği bu pisliği yavaş yavaş yaygınlaştırmaya ve meşrulaştırmaya çalışan gizli bir güç var. Bu güç Osmanlının son zamanlarında İlk pislik tohumunu ekmeye başlamıştır.  

Livatacılık pisliği her nedense 1993 yılına kadar sessizliğini korumuş ve ilk defa resmen ortaya çıkarak hukuken kuruluşunu (Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği) İstanbul`da yapmış, 2006 da yasal olarak hayata geçmiştir. Adını da LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) dayanışma derneği olarak düzenlemiştir.  Yine ilave sitatüler kazanmak için 1994 yılında Kaos GL, 1996 yılında da LEGATO kuruldu.

? 2001 - Siyah Pembe Üçgen

? 2003 - İstanbul`da çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede ilk kez bir onur yürüyüşü yapıldı 

? 15 Eylül 2005 - Kaos GL tüzel kişilik kazandı 

? 20 Mart 2006 Bursa Gökkuşağı LGBTT Derneği resmi olarak kuruldu

? 2006 - Ankara`da ilk kez onur yürüyüşü düzenlendi.

? 2006-Türkiye`nin ilk resmi yürüyüşü Türkiye 1.Eşçinseller Yürüyüşü için Bursa Gökkuşağı Derneği adına Öykü Evren Özen 6 Ağustos 2006 da yürüyüş için izni almıştır. Yürüyüşe katılanlar Bursasporlu taraftarların saldırısına uğramıştır. 

? 30 Haziran 2006 Pembe Hayat kuruldu. 

? 06 Ağustos 2006 Türkiye`nin ilk resmi LGBTİ yürüyüşü Bursa`da düzenlendi. 

? 2009 - Siyah Pembe Üçgen tüzel kişilik kazandı. 

? 2011 - İstanbul`da o güne kadarki en büyük onur yürüyüşü yaklaşık 10.000 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bu aynı zamanda Güneydoğu Avrupa`da düzenlenen en büyük LGBT onur yürüyüşü olmuştur. CHP, BDP gibi partilerden temsilciler de yürüyüşe destek vermiştir. Aynı yıl SPoD Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği kuruldu. 

? 2011-Bursa Travestileri, Transeksüelleri, Lezbiyenleri, Geyleri, Lezbiyenleri ve Biseksüelleri Koruma Yardımlaşma Derneği. Kısa adı ile Bursa Gökkuşağı LGBTT Derneği Bursa 12.Asliye Ceza Mahkemesi Kararı ile Kapatıldı. 

? 2013 - İstanbul Onur Yürüyüşü, Gezi Parkı olayları`nın da etkisiyle 100.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

? 2017 - Türkiye`nin ilk LGBTİ korosu 7 Renk Koro kuruldu. Homofobiye karşı farklı illerde farklı konserler düzenledi.       (Kaynak, Vikipedi)

? 2020 ? Diyanet işleri başkanı Ali ERBAŞ bu alçaklığı telin eden bir hutbesi nedeniyle LGBTİ Ankara ve İzmir şubelerince mahkemelere verildi. 

Güç kazanıyorlar. Dağdan gelip bağcıyı kovacaklar. Bu gelişmeler gösteriyor ki, yakında herkesin kapısına dayanacak olan bir kâfirlik, alçaklık timsali ejderha geliyor. Hepimizin evlatları var, torunlarımız var. Eğer biz üzerimize düşen etkin tepkileri vermezsek, devletimiz bu gevşekliğini sürdürürse milletçe gidişatımız felaket olacaktır. Gençler, allım yeşillim renklere kanacak, dünya ve ahiretleri mahvolacaktır. 

Peygamberimiz aleyhisselam bu tehlikeyi bakın nasıl haber vermiş: (Lutilik mubah sayılmadıkça kıyamet kopmayacak.) [Deylemi]      

Lutiliği mubah hale getirmişler zaten. Resmi ve kanuni dayanaklarıyla çoğalıyorlar. Karşı geleni eziyorlar, mahkemelerde süründürüyorlar. Bu ülkede açıkça ?LGBTİ ye karşı gelenleri sevemiyorum? diyen sanatçılar var.  Yazıklar olsun.

Dahası var, CHP?li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bit TV proğramında ?Eşcinsel evlilikleri onaylıyor musunuz?? sorusuna ?Tabii ki. Eşcinsel vatandaşlarımızın da yaşam kalitelerini ya da yaşamla ilgili özgürlüklerini korumakla ilgili sorumluluğumuz var.? Cevabını vererek ?ancak henüz toplum buna hazır değil? diyebiliyor. Yazıklar olsun.

Yeni yeni filimler, heykeller ve güzellemelerle, her türlü basın yayın organlarıyla bu alçaklığı, adiliği yaymaya çalışıyor. Hem de mesafe alıyorlar, çoğalıyorlar. Çeşitli adlarda bölüm bölüm filmlerin içeriklerinde bu pislikle ilgili konuların yerleşmiş olduğu söyleniyor. Üstelik anlı şanlı basın yayın organlarında bu tür filmler övgüyle millete tanıtılıyor. Yazıklar olsun.

Yani değerleri okurlarım,                                   

Utanç verici olarak bulduğum böyle bir konuyu kaleme aldığım için ben de utanıyorum. Ama tepkilerimizi ortaya koyamazsak, İslami inanç ve ahlak anlayışlarını insanlara yayamazsak, geleceğimiz nasıl bir şekle dönüşecek görülüyor.        

Bütün gayri ahlaki ve çöküntülerin temelinde dinsizlik yatar. Bütün güzellikler iyilik dinimizdedir. Bütün çirkinlikler ve pislikler dinimizin dışındadır.      

Temiz toplum imanlı gençlik yetiştirme çabaları ve lafları, lafta kalmasın. Her türlü pisliğe kapı açılmasın. Devlet milletin dini inançlarını ve ahlakını korumak kollamak zorundadır. Ancak bu alanda kayda değer bir gayret göremiyoruz.                         

Bu milleti utandırmaya kimsenin hakkı yoktur. 


Mehmet KARAGÖZ