Karaman Haber - Larende.com
HV
19 MART Salı 10:17
Advert

Yeni Dönemde 12 bin 757 Öğrenci, Ücretsiz Yemek Uygulamasından Faydalanacak

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen ücretsiz yemek uygulamasının kapsamı genişletiliyor. Ücretsiz yemek uygulamasıyla 2023 yılında Karaman’da taşımalı öğrencilerin bulunduğu okulların tamamına ve anaokulu ile anasınıfındaki öğrencilere ücretsiz yemek verilecek.

YEREL
Giriş Tarihi : 01-02-2023 15:17
Yeni Dönemde 12 bin 757 Öğrenci, Ücretsiz Yemek Uygulamasından Faydalanacak

İkinci dönemin başladığı 6 Şubat'tan itibaren tüm yurt genelinde okul öncesi eğitimdeki çocuklara günlük bir öğün ücretsiz yemek verilecek. Böylece Karaman’da ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrenci sayısı 8 binden 12 bin 757’e yükselecek.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Millî Eğitim Şube Müdürü Tayfur Topal ile birlikte ücretsiz yemeğin çıkarılacağı Karaman Öğretmenevini ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapılan hazırlıklarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Yaptığı incelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, ücretsiz yemek uygulamasının kapsamının genişletildiğine dikkat çekerek Karaman’da uygulamadan yararlanan öğrenci sayısının ikinci dönem itibariyle 12 bin 757 olacağını söyledi. Çalışkan, “Bildiğiniz gibi Bakanlığımızın ülke genelinde uygulamış olduğu ücretsiz yemek çalışması ilimizde daha fazla öğrenciye ulaşacak şekilde kapsamı genişletilerek devam ediyor. Bakanlığımızın sağladığı imkânlar çerçevesinde Karaman'da okul öncesinden ortaöğretim kademesine kadar farklı eğitim kurumlarımızda eğitim gören yaklaşık 8 bin öğrenci ücretsiz yemek imkânından faydalanıyordu. Bakanlığımız ücretsiz yemek hizmetinin yelpazesini genişleterek ikinci dönemin başlangıcı itibariyle okul öncesi öğrencilerinin tamamı ücretsiz yemek uygulamasından yararlanacak. Bakanlığımızın ücretsiz yemekten yararlanan öğrenci sayısını 1.8 milyondan 5 milyona çıkarma hedefi doğrultusunda taşıma merkezi olan okullarımızda kademeli olarak bu hizmetten yararlanan öğrenci sayımız artırılarak bu sayı ilimizde toplamda 12 bin 757’e çıkacak.” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR