AK Parti’nin muhtarlara ne kadar önem verdiğine vurgu yapılan programda AK Parti Karaman Milletvekili Adayları yaptıkları konuşmalarda; AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bugüne kadar demokratik katılımcılığı olmazsa olmaz kabul ederek, bu anlamda demokrasi zincirimizin ve katılımcı yönetimimizin ilk halkası olan muhtarlarımıza yönelik çalışmalara özel önem ve öncelik verdiğinin üzerinde durdular.

“Sayın Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hassasiyetle muhtarlarımızla afetlere karşı mücadeleden asayiş sorunlarına kadar her alanda çözüm ortağımız olarak çalıştık.” Diyen Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser “Türkiye Yüzyılı’nda muhtarlık kurumu, kalkınmanın itici güçlerinden biri olacak” dedi.

Yine konuşmasında muhtarlık müessesesinin önemine vurgu yapan Osman Sağlam “Merkez ve mahalle iletişiminin en kısa ve etkin yolu olan muhtarlık, 2023 sonrasında her konuda yönlendirici, ilerlemeci ve vatandaşlarımızın sosyal hayatla ilgili tüm taleplerinin etkin takipçisi olacak.” İfadelerini kullandı.

AK Parti 3. Sıra adayı Fatma Coştu da yaptığı konuşmasında “Muhtarlarımızın sadece talep alan ve talep ileten bir kamu görevlisi değil, aynı zamanda üretkenliğinin de arttırılması için, muhtarlarımız tarafından getirilecek toplum yararına projelere yönelik destek programları oluşturulacaktır. 15 Mayıstan sonra Türkiye, yeni nesil muhtarlıklarla tanışacak.” Dedi.