“Küresel ölçekte suçun miktarı ve çeşitliliğinde yaşanan artışa karşı teslim olmamak, önleyici bir anlayışla ve yüksek teknolojiyi kullanarak çalışmak bu alandaki faaliyetlerimizin esası olacaktır.” İadelerini kullanan AK Parti adayları “Yeni dönemde önleyici bir kapasite geliştirmek, suç ve suçluyla mücadelede “geç kalmamak” temel yaklaşımımız olacaktır.” Dediler. Yapılan açıklamada “Yurt genelinde bir yandan suç ve suçlunun takibinde kapasiteyi daha da arttırırken, diğer yandan suçun oluşmasını beklemeden, caydırıcılığı suç oluşmadan ortaya koymak, güvenliğin görünür olmasını sağlamak, asayiş sahasında suça meyilli insanların istismar edebileceği bir boşluk bırakmamak, önümüzdeki dönemin temel stratejisi olacaktır. Bu anlamda şehrimiz Karaman’da da eskiden olduğu gibi huzurlu ve güvenli bir iklim oluşturmak için elimizden gayreti göstereceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

SELMAN OĞUZHAN ESER: UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Uyuşturucu ile gencecik çocuklarımızın zehirlemesine izin vermeyeceklerini vurgulayan AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser;” “Ülke genelinde olduğu gibi şehrimizin de başına bela olan uyuşturucu ile etkin bir mücadele ortaya koyacağız. Uyuşturucu maddelerin ekim-dikiminden pazarlanmasına kadar uzanan geniş bir alanda arzla mücadele politikası hayata geçirilecek. Biryandan da talebi yok etmeyi, tıpkı terörün yanında terörizme karşı mücadele ettiğimiz gibi, arzla mücadelenin tamamlayıcısı olarak görüyoruz. Bu kapsamda özellikle ailelerle, öğretmenlerle, gençlerimize ve çocuklarımıza ulaşan tüm kanallarla temasımız ve farkındalık çalışmalarımız artarak sürdürmeye kararlıyız.” Dedi.

OSMAN SAĞLAM: ASAYİŞ VİZYONUMUZ BUDUR

Artan asayiş olaylarına karşı en sert tedbirlerin alınacağını söyleyen AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Osman Sağlam “Maksadımız; hukuk devleti ve demokrasi içinde hukukun üstünlüğü ilkesine ve insan haklarına sadık kalarak Karaman’ın, Türkiye’nin en güvenli şehri; yapmak. Yeni dönemde asayiş vizyonumuz, önleyiciliği esas alan bir güvenlik yaklaşımı olması nedeniyle suçun oluşmasını önlemek, hemşerilerimizin zarar görmemesini sağlamak birinci önceliğimizdir. Bu konuda hem güvenlik güçlerimizin kapasitesini arttıracağız hem de toplum farkındalığını ve bilgi düzeyini arttırmaya yönelik projeler ortaya koyacağız. “dedi.

AİLE İÇİ VE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELERİMİZ DEVAM EDECEK

Kadına şiddet konusunda suç ve suçlunun takibinde kapasite artırımının yanı sıra suç unsurunun oluşmasını beklemeden, caydırıcılığı artıracak planlamalar yapacağız” ifadelerini kullanan AK Parti Milletvekili Adayı Fatma Coştu: “Bilindiği üzere hükümetimiz uzun zamandır aile içi şiddet ve özellikle kadına şiddet olayları ile ilgili yoğun bir mücadele ortaya koyuyor.” Diyen AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Fatma Coştu; “Kullanageldiğimiz yerli ve milli bir projemiz olan “KADES” uygulaması kadına yönelik şiddetle mücadelede en önemli araçlarımızdan biri oldu. Geliştirerek buna devam edeceğiz. Farkındalık kapsamında yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları bu dönemin önemli kazanımlarından biri olacak. “dedi.