Öğrencilerin ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği mezuniyet törenlerinin üçüncü günü Sağlık Bilimleri ile Spor Bilimleri Fakültelerinin programları ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Rektör V. Prof. Dr. Nevzat Aydın, il ve üniversite protokolü katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Lök, mezuniyet heyecanını yaşayan gençlere seslenerek “Kıymetli öğrencilerimiz lisans eğitimini tamamlayarak mezun oluyorsunuz. Mezuniyet okulunuzun bittiğini hatırlatırken aynı zamanda yeni başlangıç olarak karşınıza çıkmaktadır. Bundan sonraki yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum. Hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin.” dedi.

Sağlık ordusuna yeni neferler kazandırdıklarını ifade eden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin ise “Sevgili öğrencilerimiz bizler bugün sizleri donanımlı birer sağlıkçı olarak mezun etmenin heyecanı içerisindeyken sizler de mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Hastalar sizin elinizde şifa bulacak, sağlamlar sizin elinizde sağlıklarını muhafaza edecek. Bundan sonra hepiniz kutsal bir meslek icra edeceksiniz.” dedi.

Daha sonra Spor Bilimleri Fakültesini birincilikle bitiren Mehmet Çelik ile Sağlık Bilimleri Fakültesini birincilikle bitiren Cennet Avcı mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktı. Fakültelerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından mezun öğrencilere belgeleri verildi. Belgelerini alan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri hep bir ağızdan öğretmen andını okudu. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ise hemşirelik andını okuduktan sonra bayrak ve flama devir teslimi gerçekleştirildi. Tören, tüm mezunların keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutlamasının ardından sona erdi.

Öğrencilerin Mezuniyet Coşkusu

Mühendislik Fakültesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından günün ikinci mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Tören öncesi Rektör V. Prof. Dr. Nevzat Aydın ve akademik personelin katılımıyla Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Mezuniyet Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışının ardından törene geçilerek açış konuşmaları yapıldı.

Mühendislik Fakültesini birincilikle bitiren Ukba Elderviş, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesini birincilikle bitiren Ayşe Gül Yirşen, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunu birincilikle tamamlayan Enes Gür ve Yabancı Diller Yüksekokulunu birincilikle bitiren Abdurrahman Demiray’ın mezuniyet kütüğüne isimlerini çakmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Tören, tüm akademik birimlerden mezun olan öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından meslek andını okumaları ve keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Diplomalarını Aldı

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyet töreni ile üçüncü gün programları sona erdi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Candan öğrencilere daima kendilerine güvenmeleri gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Her ne kadar okulumuzda iyi ve kaliteli eğitim almış olsanız da asla bu bilgilerle yetinmeyin, hep daha fazlasını isteyin ve daha iyisini başarabileceğinizi de unutmayın. Karaman’ın ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemizin birer kültür elçisi olarak yaşayacağınız şehirlerde üstün başarılar, bundan sonraki yaşamınızda sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”

Yüksekokulu birincilikle tamamlayan Saadet Balta Ünal’ın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından yüksekokulda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören, mezun öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

“Özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız”

Üçüncü gün düzenlenen törenlerde konuşma yapan Rektör V. Prof. Dr. Nevzat Aydın, öğrencilerinin mezuniyetinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, 2007 yılında kurulan üniversitenin 16 yıllık süreçteki gelişiminden bahsetti.

Prof. Dr. Aydın, konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek,”Bugün hayatınızdaki çok önemli bir süreci Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin mezunu olarak tamamlıyorsunuz. Bundan sonraki yaşamınızda burada elde ettiğiniz kazanımlarınız doğrultusunda ülkemizin ve insanlığın geleceğini inşa edeceksiniz. İnanıyorum ki üniversitemizden aldığınız eğitimle hayatınızı en güzel biçimde şekillendirecek, mutlu bir aile kuracak ve ülkemize faydalı bireyler olacaksınız. Sevgili gençler değişen bir dünyada yaşıyoruz, özgürce değişebilirsiniz. Ülkemiz, 2023 yılında yeni bir yüzyıla girdi. Sizlerde farklı düşünecek ve bu düşüncelerinizle katma değeri yüksek farklı ürünler üreterek ürünlerinizi dünya ile paylaşacaksınız. Rekabetçi bir dünya bizi bekliyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için büyük hedefleri önüne koyan ülkemizin geleceği, birikimli, özgüvenli, cesur, çalışkan ve aynı zamanda milli ve manevi değerlere bağlı siz değerli gençlerimizin elinde şekillenecektir.” dedi.

KMÜ mezuniyet törenlerinin üçüncü günü Müzik topluluğu tarafından düzenlenen konserin ardından sona erdi.