Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son hava durumu tahminlere göre, Karaman'da hava 23 Ocak Pazartesi, hava az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadiseleri bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Ocak ortasında adeta bahar havası yaşanan Karaman için kar tahmini de yapıldı. Meteorolojinin verdiği bilgiye göre 27 Ocak Cuma günü kentte karla karışık yağmur beklentisi var.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölgede hava az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadiseleri bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Karaman bölesinde rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Karaman'da bugün hava az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Sıcaklığın gece saatlerinde 1 ila 4 derece olması, öğle saatlerinde ise 12 dereceye yükselmesi bekleniyor. Akşam ve gece saatlerinde beklenen hava sıcaklığı ise 2 ila 5 derece aralığında olacak.

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 23 Ocak Pazartesi (bugün) yer yer sis ve puslu -2 ila 13 derece, 24 Ocak Salı günü sisli-1 ila 12 derece, 25 Ocak Çarşamba günü sisli -2 ila 12 derece, 26 Ocak Perşembe günü parçalı bulutlu -1 ila 13 derece, 27 Ocak Cuma günü ise karla karışık yağmurlu -2 ila 12 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.