Karaman’ın bir kadın adayı olarak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlerle etkin bir şekilde mücadele edeceğini söyleyen AK Parti Milletvekili Adayı Fatma Coştu açıklamasında şunları söyledi:

“Biz yerelde mücadelemizi sürdürürken Sayın Cumhurbaşkanımız da “Aile Koruma Kalkanı” programını hayata geçireceğini duyurdu. Bu işin finansmanını da yine yeni kurulacak olan dijital Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlayacağız. Bu banka aynı zamanda bireysel girişimcilere de destek verecek. “dedi.

Aile düzeninin sağlıklı tutulmasının ilk şartı ailenin ekonomisinin düzgün olması. Gelir seviyesi asgari hayat standardının altına düşen ailelerimizi Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sisteminden destek ve Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı gibi uygulamalardan faydalandıracağız. Ayrıca aileyi güçlendirmeye yönelik yenilikçi mekanizmalar geliştirilerek ev hanımlarının emekliliklerine destek sağlanacak. Yeni ailelerin kurulmasını da teşvik ediyoruz. Yeni evleneceklere 150 Bin TL destek vereceğiz. Bu destek tamamen faizsiz evlilik kredisi olacak bunun yanında çeşitli aile destekleri sunulacak. Öte yandan her ailede en az bir kişiye iş imkânı sunulacak.

Bunlar çok önemli vaatler. Ailenin sıkıntı çekmeden huzur içerisinde yaşayabilmesi için çabalıyoruz. Özellikle ev hanımlarının emeklilikleri için sağlanacak destek ve her ailede en az bir kişiye iş imkânı sağlanması gerçekten ailelerimiz için önem arzeden uygulamalar olacak. Ev hanımlarının evdeki emeklerinin karşılığı olarak devlet, primlerinin üçte birini karşılayacaktır. Özel sektör işletmelerinin sigorta primlerinin tamamı belirli bir süre boyunca devlet tarafından ödenecek ve gençlere öncelik verilecek.

Çok önemli bir husus daha; annelerin yanı sıra babaların da esnek çalışma imkanlarını genişleteceğiz. Kadın girişimciliğini desteklemek için iş kurma imkanları ve finansman kaynaklarına erişim kolaylaştırılacak, çocuklara yönelik şiddet ve zorbalıkla etkin bir şekilde mücadele edilecek.

Hal böyle olunca ailelerimizden de bu çalışmaları yeni dönemde yapabilmemiz için destek istiyoruz. Ailemiz için AK Parti’yi seçelim diyoruz.