Ermenek Belediyesi meclis salonunda başlayan seçimde, Millet ittifakı ve Cumhur ittifakı adayları kıyasıya yarıştı. 

İyi Parti'den 4 meclis Üyesi, AK Parti'den 4 Meclis Üyesi ve CHP'den de 3 meclis üyesi olmasına rağmen, çoğunluk İYİ Parti'deyken Belediye Başkanlık Seçimi CHP nasıl kazandı merak ve tartışma konusu oldu.

4 meclis üyesi ile Belediye başkanlık seçimine katılan İYİ Parti meclis üyeleri'nden birisi, CHP'den aday olan meclis üyesine oy vererek İYİ Parti belediyesini 4 oy alan CHP'ye devretti.

İyi Parti'ye ermenek'te tepki mi gösterilmek istendi de ondan mı CHP'ye oy verildi? yoksa Belediye Başkanlığından istifa eden Atilla Zorlu'ya il yönetimi tarafından Milletvekilliği adaylığının önü kesilmesi için belediye meclis üyesine CHP'ye oy ver mi denildi. Halk tarafından tartışma konusu oldu.

İYİ Parti'den Belediye Meclisi üyesi olan ve Belediye meclisinde yapılan oylamada CHP'ye oy verdiği iddia edilen kişi ise seçimden hemen sonra, İYİ Parti meclis üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

Atila Zorlu yerine yapılan belediye başkanlığı seçimini meclis üyelerinin oylarıyla CHP'li Mustafa Bozcu kazandı. Bozcu'nun kazanmasından bir süre sonra ise sosyal medya hesabından açıklama yapan Şerife Nurgül Koçdayı, "Gördüğüm lüzum gereği İYİ Parti üyeliğinden istifa ettim. Bağımsız meclis üyesi olarak görevime devam etmekteyim. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde bu şakilde bir seçimin ve İYİ Parti'nin oy çoğunluğu olmasına rağmen kazanamaması'na kim müdahale ettiği tartışma konusu oldu.