Bugün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve BOTAŞ 1 Eylülden itibaren geçerli olacak elektrik ve doğal gaz tarifelerini açıklayacak. 

Enerji sektörü uzmanları, BOTAŞ’ın santrallere sattığı doğal gaza yüzde 10-15 zam yapmasını beklediklerini söyledi. Uzmanlar, sanayi için de yüzde 5-10 aralığında zammın gündeme gelebileceğini vurguladı. Gazda, konut tarifesinin sabit tutulmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Uzmanlar, elektrik tarifesiyle ilgili olarak, “Devletin sahip olduğu santralleri işleten Elektrik Üretim Anonim Şirketi, piyasadan aldığı elektriği (kilovatsaati yaklaşık 3 TL) daha düşük bir fiyattan (kilovatsaati 1 TL 10 kuruş dolayında) görevli tedarik şirketlerine (GTŞ) satmaya başladı. EÜAŞ, bu nedenle yıl sonuna kadar 45-50 milyar TL zarar yazacak. Bu işlem elektrikte zam baskısını azalttı” dedi. 

Gazete Durum'da yer alan habere göre uzmanlar, artan doğal gaz fiyatlarının, elektrik birim üretim maliyetlerini yukarı itmeye devam edeceğini belirterek, “EPDK, üretim maliyetlerindeki artış eğilimini dikkate alarak belki elektrikte yüzde 10 dolayında bir zamma vize verebilir” dedi.