Programına Valilik ziyareti ile başlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Valilik şeref defterini imzalamasının ardından Vali Tuncay Akkoyun ile bir süre sohbet etti. 
 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Tuncay Akkoyun, ziyaretleri nedeniyle Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

 

Daha sonra Vali Tuncay Akkoyun ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 32 bin ton depolama kapasitesine sahip Karaman Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk A.Ş. ve Karaman Ticaret Borsası Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvarı A.Ş.nin Açılış Töreni’ne katılarak tesisin açılışını gerçekleştirdi.

 

"Bugün itibarıyla Karaman Ticaret Borsası; İngiltere, Berlin ve Fransa'daki bütün borsalarla aynı standartta hizmet verdiğinin kalitesini almış oldu."

 

Törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, açılışı gerçekleştirilen lisanslı depolama tesisinin hayırlı olmasını dileyerek, “Dünyadaki bütün borsalarla yarışır hale geldik. Bugün itibarıyla Karaman Ticaret Borsası; İngiltere, Berlin ve Fransa'daki bütün borsalarla aynı standartta hizmet verdiğinin kalitesini almış oldu. Bundan dolayı onları kutluyorum. Bu görevler meccânen yapılıyor, para pul yok haberiniz olsun. Tamamıyla cepten harcıyoruz. Kime hizmet etmek için? Karaman'a hizmet etmek için! 'Niye yapıyorsunuz?' diyorlar. Güzel bir söz var, 'insanın en hayırlısı insanlara faydalı olandır'. Şimdi bir yaşadığımız dünya bir de gerçek dünya var. Eğer orada sınıfı geçmek istiyorsan, burada insanlara faydalı iş yapacaksın." ifadelerini kullandı.

 

"Bütün sene boyunca çiftçilerimizin sabır, alın teri ve tevekkülle birleşen emekleri, bu tesisler sayesinde kıymetlenecek; üreticilerimiz ve sanayicilerimiz bu tesisler aracılığıyla yıl boyunca kaliteli ürüne kolaylıkla ulaşabileceklerdir."

 

Törende konuşan Vali Tuncay Akkoyun ise deponun şehrimiz için önemine işaret ederek, “Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz 32 bin ton depolama kapasitesine sahip, 8 büyük silo, 4 konik silo, mısır kurutma tesisi ve yetkili sınıflandırıcı laboratuvarı kapsayan tesisin, Karaman’ımızın tarımı, ticareti, sanayisi ve kalkınması için çok büyük bir yatırım olacağı hepimizin malumudur. Bütün sene boyunca çiftçilerimizin sabır, alın teri ve tevekkülle birleşen emekleri, bu tesisler sayesinde kıymetlenecek; üreticilerimiz ve sanayicilerimiz bu tesisler aracılığıyla yıl boyunca kaliteli ürüne kolaylıkla ulaşabileceklerdir.” şeklinde konuştu.

 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye olarak hedeflerimize ulaşmak için her alanda olduğu gibi gıda ve tarım alanında da hız kesmeden çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz"

 

Daha sonra bölgemiz topraklarının bereketli ve tarıma elverişiliği olduğuna dikkat çeken Vali Akkoyun, “Bölgemiz bereketli ve tarıma elverişli topraklarıyla tabiri caizse ülkemizin önemli bir tahıl ambarıdır. Bu avantajlarımızı; ürünlerimizin ekiminden, hasadına ve depolanmasına kadar yenilikçi bir tarım anlayışıyla birleştirirsek Karaman olarak, bölge olarak ve ülke olarak kalıcı başarılar yakalar ve tarımda dünyada önemli bir yere gelebiliriz. Güçlü devlet olmanın şartlarından biri de hiç şüphe yok ki tarım, hayvancılık ve gıda gibi alanlarda kendi ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilmek yani yeterliliktir. Tarım, insanlık tarihi boyunca olduğu gibi günümüzde de su, enerji ve teknolojiyle beraber stratejik önemini devam ettirmektedir. Bunu, pandemi süreci ve sonrasında çok net bir şekilde müşahede etmiş bulunmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye olarak hedeflerimize ulaşmak için her alanda olduğu gibi gıda ve tarım alanında da hız kesmeden çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Hedeflerimize kararlılıkla ilerlerken siz kıymetli çiftçilerimizin ve sanayicilerimizin emekleri ve gayretleri çok büyük önem arz etmektedir. Bizim çiftçimiz çalışkan, bizim sanayicimiz gayretlidir. Devletimiz dâima çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmuş, yanında olmaya da devam edecektir. Bu düşüncelerle, açılışını yapacağımız tesisimizin çiftçilerimiz, üreticilerimiz ve sanayicilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlimiz, bölgemiz ve ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve hedeflerimize ulaşmamız için her türlü zorluğa rağmen gayret eden her bir çiftçimize, üreticimize ve sanayicimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum, bereketli kazançlar diliyorum. Tesisin şehrimize kazandırılmasında, başta Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlimizi teşrif eden TOBB Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve kıymetli misafirlerimize tekraren hoş geldiniz diyor, en derin şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

 

Açılış töreninin ardından Vali Tuncay Akkoyun ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen Karaman Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Destek Ofisi ile Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi açılışına katıldı. Yetkililerden bilgi alan Vali Tuncay Akkoyun ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

Açılış törenlerine, AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, kurum amirleri, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş ile siyasi parti il başkanları ve temsilcileri de katıldı.