Düzenlenen aday adayı tanıtım toplantısında kürsüye çıkarak kendilerini tanıtan adaylar temayül yoklamasında delegelerin oyunu alabilmek için yarıştı. Aday adayları kendilerini tanıttıkları tanıtım toplantısında hayat öykülerini anlatırken geleceğe dair vizyonlarını da ortaya koydular. Bu konuşmalarda en doğal ve samimi olarak Ahmet Sevimli tüm partililerin kalbine girdi.

AK Parti'de milletvekili adaylarının belli olmasının ardından yapılan aday tanıtımına müteakiben temayül yoklaması yapıldı. AK Parti'de 13 Mart'ta başlayan aday adaylığı süreci 23 Mart tarihinde sonlandı. Aday adaylığı için başvuran 6 bin 23 kişi için temayül yoklaması bugün AK Parti İl Başkanlıklarınca 81 ilde elektronik ortamda yapılacak.

Milletvekili aday listelerinde belirlenen sonuç alt komisyonların değerlendirmelerine gönderilecek. Nihai kararı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyona verilecek. Üst komisyon ise çalışmalara 3 Nisan'da başlayacak.

Milletvekili aday listeleri 9 Nisan tarihine kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilecek.

AK Parti 11 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısı sonrası seçilen isimleri kamuoyu ile paylaşacak.