Milletvekili aday adayı olmak için geçtiğimiz günlerde 4 yıldır sürdürdüğü AK Parti Karaman İl Başkanlığı görevinden istifa eden Abidin Çağlayan, aday adaylığı başvurusunu geniş bir katılımla yaptı.

Karaman İl ve ilçe teşkilatlarının desteğini arkasına alan Çağlayan parti mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği programda başvurusunu gerçekleştirdi.

Bir tarafdan Mevcut Milletvekilleri Recep ŞEKER ve Av. Selman Oğuzhan Eser'de tekrardan aday adayı olurken, teşkilatın ve tabanının desteği ile aday adayı olan abidin çağlayan mevcut milletvekillerini rahatsız etti.

Karamanlılar tarafından, seçimden seçime gelen ve sadece kendilerine vekillik yaptıkları öne sürülen Karaman Milletvekilleri Recep ŞEKER ve Av. Selman Oğuzhan Eser için vatandaş tepkilerini dile getirdi. 

Karaman temsilinde kabiliyeti yüksek adayları işaret eden kentimiz seçmenleri, "çalışkan bir milletvekili" profili çizdi. 
Genel kanaatte, seçim döneminde değil, sonrası geçim döneminde de halkla bütünleşen milletvekili profiline işaret eden vatandaşlar, mevcut milletvekillerinden de "ne ölçüde memnun" olduğuna satır açtı. 

"Güzel ve gelişmiş bir Karaman görmek istiyoruz. Sadece bir ay dolaşıp sonrası senelerce koltuğuna oturan adaylar istemiyoruz." cümleleriyle açıklamalarda bulundular.

Karamanlı vekillerden memnun olmadığını ifade eden bir vatandaş, “Memnun değiliz, Karaman’a bir yararı olmadı şuana kadar. Karaman milletvekili istiyoruz, buranın yerlisini çantacısını değil. Gönderdiklerimizin bize bir hayrı olmadı görüyorsunuz Karaman’ın halini, lafta yatırım yaptık deniliyor, ama göze görüken hiç birşey yok. Sadece gelip oyu alıp gidiyorlar başka bir şey yok. Sormuyorlar ki açmışınız tok musunuz diye, bizim milletvekillerimiz ceplerine çalışıyorlar”.

Başka bir vatandaş ise; “Milletvekillerinin yüzünü görmedik desek yeridir, tanımıyoruz.  Kendi içimizden birisinin olmasını isteriz. Yani gerçekten elinden geleni yapan insanlar var bu konuda, ama hiç yardımcı olmayan insanlarda var”.

Diğer bir vatandaş ise; “Şuan ki Milletvekilini tanımıyorum yolda görsem ben tanımam, telefondan arıyoruz telefona bakmıyor, görüşemiyoruz yani. Eğer benim halkımın kendimin ihtiyaçlarını gideremiyorsa bir sıkıntı vardır bu işte. Sıkıntılar yaşıyoruz çok büyük sıkıntılarımız var, her şey yapıyoruz diyorlar ama bir şey görmüyoruz”.

Mevcut Milletvekillerine halk tarafından büyük tepki gelirken, Abidin çağlayan'ın aday adayı olması Ak Parti Tabanı ve teşkilatı tarafından desteklenmekte. Yakın süreçte 28. Dönem milletvekili adayı olacak isimler belirlenecek. AK Parti'de Adaylık yarışı hız kesmeden devam ederken hafta sonu yapılacak olan temayül yoklamasında hangi isim ön plana çıkacak merak konusu olmaya başladı.