Karaman ilinin TBMM'deki temsilini, yerel yönetimler, mülki idare ve merkezi yönetim arasındaki sinerjiyi ve ulusal-uluslararası kamuoyundaki algısını önemsediklerini vurgulayan Milletvekili Adayı Mesut Soyfidan, Büyük Birlik Partisi’nin 14 Mayıs 2023'te yapılacak "barajsız seçim"de Karaman halkını temsil edeceği için gururlu ve heyecanlı olduklarını ifade etti.

Büyük Birlik Partisi birinci sıra Karaman Milletvekili adayı Mesut Soyfidan, İlk defa baraj sorunu olmadan seçimlere girdiklerini ve Karaman halkının oylarına talip olduğunu söyledi. 

Karaman’ın öz evladı olarak şehrin sorunlarını, beklentilerini ve özlemlerini en iyi bilen adaylardan biri olduğunu dile getiren Soyfidan; "Bizim doğup büyüdüğümüz, ekmeğini yediğimiz, insanlara iş aş verdiğimiz Karaman’ın sorunlarını çözmeye talibiz. Halkımızın güçlü desteği ve teveccühü ile mecliste Karaman’ın sesi olmak istiyoruz.' dedi. 

Geleceğin teminatı olan gençlerin bu seçimlere damga vuracağını sözlerine ekleyen Soyfidan; "Partimizin gençlere yönelik çok detaylı projeleri var ve seçim beyannamesinde bunları tek tek açıkladık. Gençlere, kadınlarımıza büyük önem veriyoruz onları asla kaderlerine terk etmeyeceğiz ve mecliste nefesleri olacağız." diye konuştu. 

Karaman’da  sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmadan 8 aydır çalıştıklarını belirten Soyfidan; "Karaman çok özel bir şehir ve bu şehrin insanları bizlerin yanında olmalarını, kendilerini meclise gittikten sonra unutmamalarını istiyor. Her daim Karaman’la yatıp Karaman’la kalkacağız. Bu şehir bizim." diyerek sözlerini tamamladı. 

Büyük Birlik Partisi'nin Cumhur ittifakı içerisinde yer almasıyla birlikte %7'lik baraj sorununun partilerini bağlamadığını ifade edenSoyfidan; " Bu dönem hem partimizin başarısı hem de Cumhur ittifakının içinde yer almamızdan dolayı baraj sorunumuz yok. Tüm adaylarımız saha da bir ve berber çalışıyoruz. Gençlerin partimize ve Alperenler davasına bakışı çok olumlu. Biz Muhsin’i bir bakışla çocuklarımızın ağabeysi, gençlerimizin kardeşi ve büyüklerimizin evladı olduk bize destek verdiklerinde seçilirsekte bu aynı şekilde devam edecektir. Buna bütün kalbimle inanıyorum." dedi.