Tarım İl Müdürlüğü'nün düzenli denetimleri ve üretim izniyle faaliyet gösteren Pestelma Üretim Tesisi'nin, yanıltıcı haberlere karşı orijinal görüntüleri yayınlandı. Görüntüler, tesisin yerini ve üretim süreçlerini net bir şekilde ortaya koydu.

Söz konusu haberlerin, tamamen savaş kalaycıyı karalamak amacıyla üretildiği ve gerçekleri yansıtmadığı belirtildi. Tesisin üretim süreçlerini adım adım gösteren görüntülerin kamuoyuyla paylaşılmasıyla, Pestelma'nın üretim süreci ve kalitesi hakkında doğru bilgilerin aktarıldığı vurgulandı.

Ayrıca, asılsız haberlerin Karaman'a ve Karaman halkına zarar verdiği ve yanıltıcı olduğu ifade edildi. Haber kaynaklarının, gerçek olmayan videoları paylaşarak kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir politika izlediği belirtildi. Bu tür haberlerin, toplumda yanlış algılar oluşturarak karalama politikasına hizmet ettiği ve kınandığı ifade edildi.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve yanıltıcı haberlerin yapılmasını sağlayan bazı habercilere itibar edilmemesi, bu şekilde çıkan yalan haberlerin önlenmesi için daha fazla dikkat ve sorumluluk gerektiği vurgulandı.