Öğrencilerin dini, manevi, ahlaki ve insani gelişimlerine katkıda bulunmak, İslam’ın temel ibadetlerinden olan namaz bilinci konusunda farkındalık oluşturmak, ibadetler aracılığıyla sevgi, saygı, irade, sorumluluk, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi değerleri tecrübe etmesini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından "Vakti Kuşanmak" adlı proje hayata geçirildi.

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında gönüllü öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla oluşturulan gruplarla namaz konusuna yönelik bakış açısını zenginleştirecek, namazın bireysel, sosyal ve toplumsal yönlerinin fark etmesini ve manevi huzuru tecrübe etmesini sağlayarak farklı etkinlik örneklerine yer verildiği etkinlikte katılım gönüllülük esasına göre gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve velileri İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut namaz temalı söyleşide bir araya geldi.

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdurrahman Eken, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Yazar Ahmet Bulut’un "Cennete Götüren Namaz" ve "Gençlerle Namaz" isimli kitaplarını okudu. Kitaplarla ilgili yapılan sınavın sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt ve Yazar Ahmet Bulut tarafından verildi.

Program, İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut’un kitaplarını imzalaması ve günün anısına çekilen ödül töreninin ardından sona erdi.