Üniversite kayıt tarihleri, ÖSYM'nin yayınladığı kılavuz ile birlikte belli oldu. Ön lisans ve lisans bölümlerine kayıt yaptıracak adaylar işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilecek. Öğrencilerden talep edilen bilgi ve belgelerin belirlenen takvim doğrultusunda üniversitelere iletilmesi gerekiyor. Süre sınırı aşıldıktan sonra yapılacak başvurular, kabul edilmeyecek. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin kayıt maratonu kısa süre içerisinde başlayacak. Dileyen adaylar okulları bizzat ziyaret ederken isteyen adaylar ise kayıtlarını elektronik olarak gerçekleştirebilirler. Peki üniversite kayıtlarında hangi belgeler istenir? İşte 2022-2023 üniversite kayıt tarihleri...

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

2022 YKS tercih kılavuzunda açıklanan bilgilere göre bugün açıklanan sonuçlar doğrultusunda adaylar kayıt yaptırmaya hak kazandıkları üniversitelere hem bizzat hem de elektronik olarak kayıt yapabilirler. Okulları ziyaret ederek öğrenci işleri üzerinden kayıt yaptıracak adaylar 22-26 Ağustos tarihleri arasında üniversitelere başvuruda bulunabilirler.  Elektronik olarak internet üzerinden yapılacak başvuru işlemleri ise 22-24 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak. 

2022 Üniversite e-Kayıt Nasıl Yapılır?

Elektronik kayıtlardan 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleştirilen adaylar elektronik olarak kaydını yapabilir ve barkodlu Elektronik Kayıt Belgesini alabilir. Elektronik kayıtlar, e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle gerçekleştirilebilecek. Sisteme giriş yapan adaylar sağ üst bölümde bulunan " Size nasıl yardım edebilirim" bölümüne Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yazarak, " Üniversite E-kayıt" bölümüne ulaşabilirler. Dileyen adaylar buradan direkt olarak sayfaya yönlendirilir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların kayıt olunan üniversiteye giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir.

Üniversite Kayıtları İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,
  • Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge,
  • Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri,
  • Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,