Programa, AK Parti Karaman eski Milletvekili Dr. Recep Şeker, T.C. Rotterdam Muavin Konsolosu Bilal Köse, Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) Başkanı Zekeriya Arslan, önceki başkanlar Mustafa Duyar ve Adem Güneş, HSD eski başkanı Hasan Güzel, köy dernek temsilcileri ile iş insanları da katıldı.

Program, şehitler için yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran tilavetiyle başladı. Hollanda Sudurağı Derneği (HSD) Başkanı Nebi Sancar, kısa bir konuşma yaparak, şehitlerimize başsağlığı dileklerini iletti ve HSD'nin Sudurağılı hemşerilerini bir araya getirme misyonunu vurguladı.

Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan ise, şehitlerimize rahmet dileyerek, organizasyonun emek verenlerine teşekkür etti ve Karaman'ı tanıtmak için Hollanda'ya geldiklerini belirtti.

Ak Parti Karaman eski Milletvekili Dr. Recep Şeker, 3500 km uzaklıkta bir araya gelerek gelenek ve görenekleri yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Programda yapılan konuşmaların ardından konuşmacılara plaket takdim edildi ve eski HSD Başkanı Hasan Güzel'e teşekkür çiçeği verildi.

Gecede, aileler bir araya gelip arabaşı çorbasını içerek hasret giderdiler ve gelecekteki programlarda buluşma temennisinde bulundular.