Karakaş'ın mesajı şu şekilde:

"Kadın, kişiliği ve hayatıyla yol gösteren, azim, inanç ve fedakârlıklarıyla ilham veren ve varlıklarıyla değer katan bir varlıktır. Sahip olduğu özelliklerin farkında ve bu potansiyelini iyinin, güzelin ve faydalı olanın gerçekleşmesi için kullanan kadın; dünyayı imar eder, medeniyeti inşa eder, toplumu ihya eder.

Kadının eğitimini, sağlığını, sosyalleşmesini ve üretime katılmasını sağlamak, bunların önündeki engelleri kaldırmak, aslında hem bireye hem de topluma yapılan en büyük yatırımdır. Her kadın ailesine, topluma bir şeyler katar.

Kadının ihmal edildiği, haklarının gasp edildiği, şiddete, ayrımcılığa, sömürüye ve istismara maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişebilmesi mümkün değildir. Bu yüzden bizim inancımız kadına en büyük değeri vermiştir. Bu yüzden de cennet annelerin ayaklarının altına serilmiştir.

Biz bugün bunu ancak ahlak ve maneviyat değerlerimizi ihya ederek toplumsal yapımızı koruyacağımıza inanıyoruz. Bunu sağlamak için de aile yapımızı güçlendirmemiz hususunda vurgu yapmayı bir vazife görüyoruz.

Emeğin, merhametin ve fedakârlığın timsali; akılları, vicdanları ve sevgi dolu yürekleri ile dünyamızı güzelleştiren, bulundukları her yeri daha yaşanabilir kılan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Mehmet Karakaş'ın bu mesajı, kadınların toplum içindeki rolünü vurgulayarak, onların değerini ve katkılarını önemseyen bir yaklaşımı yansıtmaktadır. Ayrıca, kadın haklarına ve toplumsal adaletin sağlanmasına yönelik çağrılar içermektedir.