Ancak, sık sık kendisine yöneltilen "Bu değirmenin suyu nereden geliyor?" sorusunu hatırlatarak önceki belediye yönetimini sorguladı. Kalaycı, rakiplerinin Karaman Belediyesi'nin borç batağında olduğu iddialarını da reddetti ve bıraktıkları enkazı tekrardan hatırlattı.


"Karaman Belediyesi'nin borç batağında olduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyor" diyen Kalaycı, aldıkları borçları zamanında ödediklerini ve birçok borcu kapattıklarını belirtti. Özellikle 2019 seçimlerinden bir ay önce alınan 30 milyonluk krediyi ödediklerini ve borçlarını kapatmış olduklarını vurguladı. Ayrıca, yatırımları hız kesmeden devam ettirdiklerini ve belediyenin borçlarını sıfıra indirebileceklerini ifade etti.

Kalaycı, dürüstlükten ve adaletten ödün vermeden hareket ettiklerini ve bu prensiplerinden taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Başkan Kalaycı'nın bu açıklamaları, Karaman Belediyesi'nin finansal durumu ve seçim kampanyası harcamalarıyla ilgili kamuoyunda yaşanan tartışmalara ışık tutuyor.

200 MİLYON SEÇİM BÜTÇEMİZ YOK!
Kalaycı, seçim kampanyası için harcanan paraları da eleştirdi ve "200 milyon seçim bütçemiz yok!" diyerek, bu harcamaların mantıklı olmadığını belirtti. Ayrıca, seçim sonrası dönemde de dikkat edilmesi gereken konular olduğunu vurguladı ve gelecekteki planları hakkında ipuçları verdi.

Karaman Belediye Başkan Adaylarının seçim için harcadıkları paraların afaki olduğunu tabiri caizse paraların havada uçuştuğunu ifaden eden Başkan Kalaycı, “Bazı medya organlarına verilen paralara şahit oluyoruz, şaşırıyoruz. Getirdiler gösterdiler, banka dekontunu. 30 bin lira peşin vermişler, 100 bine anlaşmışlar. Bu rakamın 500 bine çıktığını duyuyoruz. Bu değirmenin suyu nereden geliyor.5 yıl belediye başkanı olarak görev yapsan hak edilecek maaş tutarı 4-5 milyonu geçmez. Bunun karşılığında 200 milyon civarında para harcamanın nasıl bir mantığı olabilir. Ben de para dağıtırım, hem de çok kolay. ‘Karaman’ın tanıtımı için’ derim, bütçeden karşılarım ve kimse de hiçbir şey diyemez ama ben yetimin hakkını kimseye yedirmedim, yedirmem de… Seçimi kaybedeceksem, böyle kaybedeyim” açıklamasında bulundu.

SEÇİM ÖTESİ ŞEYLER VAR
“Sarözü’ne, Masara TOKİ’ye bi’ bakmak lazım” diyen Başkan Kalaycı, “Bu dönem seçim ötesi şeyler var, ortada. Dikkatli bakmak gerekir. Konuşulacak çok şey var. Elbette yeri ve zamanı geldiğinde bizim de söyleyeceklerimiz olacak” sözlerine yer verdi.