1980 yılında Kâzımkarabekir'de doğan Erkan Ateş, ilkokul ve ortaokulu bu ilçede tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti. 2007 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Ateş, İngilizce bilgisinin orta seviyede olduğunu belirtiyor.

Erkan Ateş, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli liselerde öğretmenlik yaparak iş hayatına atıldı ve yaklaşık beş yıl boyunca bu görevini sürdürdü. Şu an zirai tarım faaliyetlerinde bulunan Ateş, ilçenin sorunlarına vakıf olması ve sunduğu çözüm önerileriyle halkın takdirini kazanmıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan Erkan Ateş, adaylık açıklamasında, "İlçemizi, gençliğimizi geleceğe hazırlamak, gelecek nesillere yaşanabilir bir Kâzımkarabekir inşa etmek için Bismillah..." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi'nin Kâzımkarabekir Belediye Başkanı adayı olarak belirlenen Erkan Ateş, ilçenin geleceği için halka hizmet etme konusunda kararlılıkla yola devam edeceğini belirtiyor.