Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans salonunda üniversiteye yeni kayıt yaptırmış öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda binlerce öğrenciye hitap eden KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, skandal açıklamalara imza attı.
Rektör Ak’ın yapmış olduğu açıklamada kullandığı sözlere her kesimden tepki yağarken, Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran da konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. 
Ak’a sert tepki gösteren Taşkıran, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
“Bu güne kadar göz göre göre içimizde yaşadığımız bir gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum. İçimize attık, sustuk, sabrettik çünkü bilim kurumu dedik, eğitim yuvası dedik, çocuklarımızı emanet ediyoruz, ülkemize ve şehrimize hizmet ediyor dedik. Ne çekincemiz ne de bir çıkar hesabımız var. Ama artık gelinen noktada suskunluğun zarar verdiğini görmüş bulunuyoruz. Bizler konuşmayınca meydanı boş bulup keyiflerince davranmayı alışkanlık edindiler ve oluşturdukları bu özgürlük ortamını kötüye kullandılar. Üniversitemizden söz ediyorum. 2007 tarihinden beri bilim ve hizmet üretmesi gereken Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinden söz ediyorum. Bu şehirde yaşayan ve siyaset üreten bir parti yöneticisi olarak gördüklerimize, duyduklarımıza inanmak istemedik. Biz üniversitemizin bilimle, buluşlarla, başarı ile anılmasını isterdik. 15 yıla yakın deneyimi ile artık bir yükseköğretim kurumunun bilim alanında gündeme gelmesini beklerdik.   Ancak duyduğumuz ve okuduğumuz pek çok kaynak bize magazinsel bilgiler verdi. Biz, kurum yara almasın, yönetimin motivasyonu bozulmasın diye sustuk.  Ama  artık gelinen noktada bir iyi niyet olmadığını, anladık. Üniversite fevkalade kötü yönetilmekte, hatta yönetilmemektedir. Dilim varmıyor size ilimizin ilim yuvasının rektörü demeye Sayın AK. Karamanımız Hazreti Mevlana’nın ana kenti, Yunus Emre, Karabaş Hazretleri gibi bir değeri içinde barındıran, Mustafa Kemal Atatürk’ün baba ocağı ve her şeyden önce Türk dilimizin başkenti, bunları en az bizim kadar sizde biliyorsunuz. Sizler ekmeğini yediğiniz memleketi bu şekilde tanıtmanız gerekmez miydi? Ancak bizde biliyoruz ki herkes ilmi kadar konuşur. Sizin konuşmanızla seviyenizi belli ettiniz. Aslında sizin anladığınız dilden konuşmasını da biliriz, buda bize yakışmaz.
Sayın rektörden bu saatten sonra bu şehre ve yaklaşık 15 yıllık birikime yakışan bir kurum bırakmasını istiyoruz. Milletimizin vergileri ile yönetilen ve çocuklarımızı emanet ettiğimiz bu güzide kurum ne yazık ki konuşmasını ve seviyesini kişi tarafından yönetilmektedir. Yeniden Refah Partisi olarak sizi daha yakından takip edecek ve sizi milletimize şikâyet edeceğiz. Ta ki siz Karaman milletinin iradesine ve istifadesine yanaşır bir tavrı sergileyinceye dek."