Yoğun gündemi ve sıkı çalışması ile şehrin hemen her sokağını gezen Osman Sağlam “Bu ziyaretler beni yormuyor bilakis enerjimi artırıyor.  Ben Karaman'a sevdalıyım sevdalı, benim dünyadaki cennetim sizin gönüllerinizdir. Ne diyor Yunus Emre:

Yusuf İman edip sevgiyle Hak önünde eğil,
İnsanı sevmez isek Yüce Allah gelmez gayıl.
Yaradan’ın sevdiğini sevmemek elde değil,
Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü.

Türkiye Yüzyılı’na gönül gönüle, omuz omuza, sağlam ve emin adımlarla koşmaya devam ediyoruz. Sokaklar, meydanlar zaten konuşuyor. Ben sahanın diline inanırım. Anketlere çok kulak asmam. İnsanlar her şeyi görüyor. Savunma sanayine karşı çıkılır mı? Savunma sanayimizi yüzde 80’e çıkardık. Seçim sonrası TCG Anadolu’nun bir büyüğünü yapacağız. Mavi denizlerde Barbaros Hayreddinleri çok daha güçlü hale getireceğiz. Daha çok yapacağımız işler var.

Öte yandan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Türkiye’nin diplomaside önemli kazanımları oldu. Bu ancak dik durmakla, sağlam durmakla olur. Cumhurbaşkanımız dünyadaki tüm gündemlere, dosyalara hâkim ve net duruş sergileyebilen yegane liderdir. Sizlerden O’nun için destek istiyoruz. O bu milleti yarı yolda koymadı biz de O’nu yarı yolda koymayacağız inşallah.” dedi.