Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) karaman Şube Başkanı ve White Rose Yönetim Kurulu Başkanı Musa Akgül’ün tecrübelerini paylaştığı söyleşiye Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın ve Prof. Dr. Serkan Ada, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

“Kariyer sürecimiz, gün geçtikçe değişen ve gelişen bir yolculuktur”

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ozan Korkmaz, kariyer yolculuğunda inovasyonun önemini ve etkisini daha yakından anlamak üzere böyle bir söyleşi düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: “Kariyer sürecimiz, gün geçtikçe değişen ve gelişen bir yolculuktur. Teknolojinin hızlı ilerleyişi, iş dünyasında yeni fırsatlar ve zorluklar yaratmaktadır. Dolayısıyla, kariyerimizi şekillendirirken, esneklik, öğrenmeye açıklık ve yenilikçilik gibi kavramlar üzerinde daha fazla odaklanmak zorundayız. İnovasyon, sadece yeni fikirler üretmek değil, aynı zamanda mevcut durumu gözden geçirerek daha etkili ve verimli yöntemler bulmayı da içerir. Kariyer yolculuğumuzda inovasyonun bu rolü, bizi sadece rekabetin önünde tutmakla kalmaz, aynı zamanda kendi potansiyelimizi de en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur.”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ise “İnovasyon günümüzün en önemli konusudur. Üniversitemiz içerisinde de farklı fakültelerimiz kendi alanlarında proje yazmalı ve inovasyon oluşturmalıdır. Sevgili gençler bugün burada MÜSİAD Şube Başkanı musa akgül sizlerle tecrübelerini paylaşacak. Sizler bu tecrübelerini iyi dinleyip ders çıkarmalı ve yenilikçi bir ruhla sizler de kendinizi yetiştirmelisiniz.” dedi.

Konuşmaların ardından Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Yunus Emre Büyükbasmacı’nın yönlendiriciliğinde söyleşiye geçildi.

Söyleşide MÜSİAD Karaman Şube Başkanı ve White Rose Yönetim Kurulu Başkanı Musa Akgül, kariyer yolculuğunu, firmalarının kuruluş hikâyelerini ve inovasyon ile ilgili çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

 

“Kişi kendi değerini kendisi belirler”

MÜSİAD Şube Başkanı Akgül, gençlere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “Bir şey vermeden almak olmaz. Para odaklı değil, hizmet odaklı çalışın. Nasıl hizmet edebilirim, nasıl faydalı olurum düşüncesi ile çalışırsanız para zaten arkasından gelir. Özgüvenli olun ve önce hayal edin. Hayal etmeden üretemezsiniz. İşinizi sevin ve sadık kalın. Sürekli iş yeri değiştirmeyin. Unutmayın kişi kendi değerini kendisi belirler.”

Söyleşi, belge takdiminin ardından sona erdi