MHP Karaman İl Başkanı M. Mustafa Gözel yaptığı konuşmada; "Değerli hemşerilerim, Türkçe'yi resmi dil haline getiren, Karamanoğlu Mehmet Bey'in torunları,

Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, gönüller yapmaya geldim diyen Yunus'un torunları,

Piri Reis'in, Mü'mine Hatun'un, Mansurdede'nin, Koçakdede'nin, Ahi Osman'ın, Siyahser'in evlatları,

Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Büyük Komutan, Devlet Adamı, Atatürk'ün evlatları,

Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz!

Bu ne güzel, ne muhteşem bir manzara! Çok güzelsin Karaman, hepinizden Allah razı olsun...

Kıymetli Karamanlılar,

Bizim hedefimiz büyük, ülkümüz büyük, davamız kutlu, hareketimiz dualı. Allah'ın izniyle ve sizlerden aldığımız güçle, hep güçlü adımlarla inandığımız yolda yürüdük. Birlikte yürümeye devam edeceğiz.

And içtik, biz Türk'üz. Biz Türk milliyetçileriyiz! Dünyanın taa öte ucunda bir Türk'ün burnu kanasa, acısını biz burada hissederiz.

Güçlü, büyük ve lider Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Başaracağız, birlikte başaracağız. Çünkü bizim hedefimiz büyük!

Bizim insanımız hizmetin en iyisine layıktır. Biz bu kutlu duyguyla yola çıktık. Bu aşk, asırlar öncesinden bugüne kadar gelen bir ruhtur. Tarih şahittir!

Türküz dedik, Müslümanız dedik, bedelini ödedik. Vatanımız, devletimiz, bayrağımız ve güzel Türkçemiz uğruna her zaman ödemeye yemin ettik!

Biz birlikte olursak güçlü oluruz. Önümüzde bir seçim var. Geçen seçimde de destek verdiniz, bize siz güç verdiniz.

Karaman'da Savaş Kalaycı, Ayrancı'da Yüksel Büyükkarcı, Güneyyurt'ta Ahmet Arı dediniz. Belediye başkanlarımızın hiçbiri yüzünüzü kara çıkarmadı, alnınızı yere eğdirmedi. Kimseyi ayrıştırmadı, herkesi kucakladı. Çalmadan da çalışılabileceğini, hizmet edilebileceğini gösterdi!

Belediye Başkanımız Sayın Savaş Kalaycı'nın dokunuşları ile Karamanımız, bir büyük kent olma yolunda ilerliyor. Hepiniz şahitsiniz. Ve daha yapacaklarımız bitmedi.

Bugün her bir seçim bölgesinde rakiplerin saldırganlıkları, kaybedeceklerini gördüklerinden hırçınlıklarıyla kaybedeceklerinden yine kaybedeceklerinden.

Bugüne kadar sahtekar kalemlerin yalanlarına ses çıkarmadıysak, bu onların haklı olduklarından değil, doğru olduklarından değil. Unutmasınlar!

Bir yüzümüz Yunus'sa, bir yüzümüz de Yavuz! Bizim kutlu bir davamız olduğu kadar, hesabımız da var!

Hesabımız cehaletle, düşmanımız fakirlik. Düşmanımız kim? Geleceğimize kastedenler, düşman emperyalist uşakları, Ermeni sevenler, Yunan dostları. İnanç, kültür ve değerlerimize kastedenler bizim düşmanımız.

Diyoruz ki; vatanımızın sınırları Edirne'den başlayıp Ardahan'da bitmeyecek. Azerimizin hürriyet, hürriyet diye haykırdığı kıyılardan başlayacak, taa Viyana'da bitecek. Kür, Aras coştukça, Tuna, Volga taşkınca, benim şiirlerim okunacak, benim türkülerim söylenecek. Hazar çalkalandıkça, benim Ay yıldızlı bayrağım dalgalanacak!

Kıymetli Karamanlılar, sizlerden bir söz istiyorum! Tarihe Karaman'ın adını yazdırmaya var mısınız? Mukaddes şehrimizi dünyanın sayılı şehirlerinden yapmaya var mısınız? Bütün iller içinde ilimizi en güzel şehir yapmaya var mısınız? Türkiye'de bütün iller içinde en çok oyu almaya var mısınız? Hırçınlığı değil, bölmeyi, ayrıştırmayı değil, temiz siyaseti, dürüst siyaseti göstermeye var mısınız?

Sizden biri, içimizden biri, gariban babası, Savaş Başkanı Karaman'da, Yüksel Başkanı Ayrancı'da yeniden başkan yapmaya, yeni adaylarımızı da kazandırmaya en çok oyu almaya var mısınız? Allah hepinizden razı olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene!" dedi