Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre 27 Aralık Salı (bugün) hava parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu yer yer sisli geçecek. Öğle saatlerinde sisli havanın dağılması ve güneşle birlikte hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Son tahminlere göre Karaman'da bu hafta kar ya da yağmur yağışı beklenmiyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre bölgede rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Karaman’ın güney kesimlerinde kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat), yüksek kesimlerde zaman zaman hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Meteorolojiden yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

Karaman’ın (Başyayla, Sarıveliler, Ermenek) ilçelerinde rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat), yüksek kesimlerde zaman zaman hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getirebileceği ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KARAMAN 27 ARALIK SALI SAATLİK HAVA DURUMU:

Karaman'da bugün sabah saatlerinde puslu ve sisli hava etkili olacak. Hava sıcaklığının öğle saatlerine kadar en düşük -2 en yüksek +3 olması beklenirken, sisin dağılması güneşin açması ile birlikte sıcaklık 7 dereceye kadar yükselecek.

KARAMAN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre Karamanda hafta boyunca yağış öngörülmüyor ve sisli geçecek. Hava sıcaklığının 27 Aralık Salı günü -2 ila 7, 28 Aralık Çarşamba 0 ila 9, 29 Aralık Perşembe 1 ila 9, 30 Aralık Cuma 2 ila 10, 31 Aralık Cumartesi günü ise 1 ila 9 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.