Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin temel ihtiyaçlarından gübre ve yem fiyatlarına değinerek müjdeyi verdi. Erdoğan, "Kimyevi gübre ve karma hayvan yeminde indirim yapıyor, fiyat sabitlemesine gidiyoruz. Yüzde 13'e varan indirim uygulanacak. Aynı şekilde karma yemde de yüzde 5'e varan indirim yapılacak" açıklamasında bulundu.

"GÜBRE VE YEM FİYATLARINI NİSAN SONUNA KADAR SABİTLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün tabii çiftçilerimize ve tüketicilerimize bir müjde vermek istiyorum. Salgın sonrasını fırsat bilerek haksız kazanç peşinde koşanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bu kapsamda çiftçilerimizin temel ihtiyaçlarının ve girdilerinin başında gelen kimyevi gübre ve karma hayvan yeminde indirim yapıyor, fiyat sabitlemesine gidiyoruz. Yüzde 13'e varan indirim uygulanacak.

Aynı şekilde karma yemde de yüzde 5'e varan indirim yapılacak. Gübre ve yem fiyatlarını nisan sonuna kadar sabitliyoruz. Şayet üreticimiz aleyhine bir gelişme olursa bunu da yansıtacağız. Gübre ve yem fiyatlarında üreticimiz lehine gerileme olursa elbette yansıtacağız. Yeni fiyat listesi artışlardan etkilenmeyecek.