Türkiye Kamu-Sen Karaman İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla gündemin ağırlıklı olarak siyasete kaydığını belirtildi. Ancak özellikle memur ve emeklilerin yaşadığı sorunların ve beklentilerin geri plana atılmaması gerektiği vurgulandı. Milyonlarca vatandaşın geleceğini ilgilendiren konuların seçim gündemi ile ötelenmemesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, memurlar, emekliler ve ailelerinin beklentilerinin karşılanması ve sorunlarının çözülmesi gerektiği vurgulandı. Temmuz ayında çalışan kamu görevlilerine ödenmeye başlanan ilave ek ödemenin, emekli maaşlarına yansıtılmamasının mağduriyet yarattığına dikkat çekildi. Bu durumun, emekli maaşlarının belirlenmesi bakımından hayati öneme sahip olduğu belirtildi.

Ayrıca, birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusunda da adım atılması gerektiği vurgulandı. Ek göstergenin memur emeklilerinin maaşlarını doğrudan etkilediği ve hayati öneme sahip olduğu ifade edildi.

Açıklamada, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin mağduriyeti ve çözüm önerileri de ele alındı. Bu personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi gerektiği belirtilerek, bu konuda yapılan mücadelelerin takipçisi olunacağı ifade edildi.

Sözleşmeli istihdamın ve taşeron işçi çalıştırılmasının da ele alındığı açıklamada, bu uygulamaların kamuda istisna olmaktan çıkarılarak asıl istihdam haline getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada son olarak, kamu çalışanlarının yaşadığı sorunların çözümü için 2024 yılının "Emekli Yılı" olarak ilan edilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması çağrısı yapıldı. Kamu çalışanlarının beklentilerine cevap verecek kararların alınması ve bu kararların hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.