Karaman’da Paşabağ, Zengen, Gülkaya, Akpınar, Gödet, Çimenköyü, Güçler, Üçbaş ve Barutkavran köylerinde çalışan Osman Sağlam kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza yönelik AK Parti’nin bu güne kadar yaptığı çalışmaları hatırlattı.

“Ülke tarımı son 20 yılda verimlilik, üretim ve kalitede çok önemli gelişmeler kaydetti” diyen Sağlam Konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Tarım tüm ülkemiz için önemli bir sektör olduğu gibi özelinde de vazgeçilmez geçim kaynaklarındandır. AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin tarım sektöründe verimlilik, üretim ve kalitede büyük gelişmeler kaydetti. Cumhurbaşkanımız bu alana özel olarak ciddi destekler vererek tarımın hayvancılığın önünü açtı. Geçtiğimiz yıllar içerisinde sürekli büyüyen tarımsal faaliyetler tarım ve gıda ürünleri ihracatımızı 6 kat artırdık.

Tarım ve gıda insanlık için hayati bir sektör. Dünya nüfusu hızla artarken tarıma elverişli arazilerin azaldığını görüyoruz. Yaptığımız toplulaştırma çalışmaları, tarımsal destekler, sulama yatırımları çiftçimizin rahat bir nefes almasını sağladı. Artık çiftçimiz daha modern koşullarda işini yapıyor ve birim araziden daha fazla verim alıyor. Yeni dönemde çiftçilerimize köylülerimize desteklerimiz artarak devam edecek.

Karaman’da da tarım sektöründe geçmişteki gayretlerimizi gelecekteki hedeflere bağlayarak tarımsal alanda daha büyük çalışmalar yapacağız.

Ankara’da özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmesini takip ettim. Dünyada yaşanan ilkim değişikliği ile tarım anlayışının da yeni boyut kazandı. Tarımsal üretimin en çok etkilendiği, su ve orman kavramlarının tüm dünyanın gündeminde. Gıda fiyatları ve üretim maliyetlerinin ciddi dalgalanmalar yaşadığı bu dönemde AK Parti hükümetleri olarak son 20 yılda bu alanda çalışmalarımızı popülist yaklaşımlardan uzak tuttuk. Tamamen gerçekçi planlı politikalarla sağlam bir zeminde yükseltmeye yeni dönemde de devam edeceğiz.