Karaman İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bir haber sitesinde yayımlanan köşe yazısında “Taşkale ve Manazan Mağaraları bölgesinde fosil satışının yapıldığı”na dair bilgiler yer alıyordu. Bu ihbar niteliğindeki bilgilere dayanarak başlatılan çalışmalar sonucunda olayla bağlantılı olduğu tespit edilen H.A. isimli şahıs, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındı.

Operasyonda ele geçirilen ve kültür varlığı olduğu değerlendirilen 379 adet farklı boyutlarda obje koruma altına alınarak gerekli incelemelere başlandı. Şüpheli hakkında başlatılan adli sürecin devam ettiği bildirildi.

Toplum duyarlılığı ve medya desteği sayesinde fosil ticaretinin engellendiği bu olayda, Karaman İl Jandarma Komutanlığı ve ilgili birimlerin hassas çalışmaları takdir topladı.