KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Azak, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Serkan Yurdakul'un yanı sıra birçok öğrencinin iştirak ettiği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Doç. Dr. Hacer Azak'ın açılış konuşmasında vurguladığı gibi, "Hastane öncesi tüm çağrılarda ve acil durumlarda gece gündüz demeden her koşulda ilk yardıma koşan ve bilfiil faaliyet gösteren meslek grubunun ‘22 Aralık Paramedik Günü’ kutlu olsun."

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, gençlere seslenerek, "Sevgili gençler ‘Dünya Paramedik Günü’nüz kutlu olsun. Hepimiz sağlık ordusunun neferleriyiz. Derslerde hocalarınızın anlattıklarını iyi dinleyin ve bilgileri bir nakış gibi örün. Derslerde ve staj yaparken sürekli yeni bilgiler öğrenme derdinde olun." dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ise öğrencilere hitaben, "Değerli öğrencilerimiz, sizleri üniversitemizden daha fazla nitelik kazandırarak göndermek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Etkinlik, üniversitenin halk oyunları ekibinin gösterisi, 112 tanıtım videosu, 'ilk yardım' konulu tiyatro ve öğrencilerin 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında çalışan personel ile yaptığı röportajlarla renklendi. Şiir dinletisi ve paramedik andının okunmasının ardından müzik dinletisiyle sona erdi. Katılımcılar, etkinlik boyunca paramediklerin önemine dikkat çeken içeriklerle hem bilgilendi hem de eğlendi.