Yarışmaya katılan KMÜ öğrencileri, Enerji Teknolojileri Atılım Programı'nın (E.TAP) üçüncü aşaması olan 'MEDAŞ Hackathon'a damgasını vurdu. Elektrik dağıtım sektörüne yönelik çözümler geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada, KMÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri, jüri tarafından birinci seçildi.

KMÜ Otonom Öğrenci Topluluğu'nun lideri Ahmet Bilal Kıratlı ve ekibinin, 'Eye Of Energy' projesiyle yarışmaya katıldığı belirtildi. Öğrenciler, Enerji Sektörüne Yönelik Çözüm, Dijitalleşme Çözümleri, Haberleşme Teknolojileri Çözümleri ve Hizmetin Etkinleştirilmesi Çözümleri kategorilerinde geliştirdikleri iş fikirleri ile jüriyi etkilemeyi başardı.

Yarışmanın galibi olan KMÜ öğrencileri, güneş enerjisi santrallerindeki verimi artırmayı hedefleyen bir proje üzerinde çalıştıklarını belirttiler. Projelerinin içeriğine dair açıklamalarda bulunan ekip lideri Ahmet Bilal Kıratlı, "Güneş enerjisi santrallerinde termal haritalama ve yüksek gerilim hatlarında arızalı iletkenleri insansız hava aracı ile tespit etmek için bu projeyi geliştirdik. Projemiz 6 ay içerisinde seri üretime hazır hale gelecek" dedi.

Bu başarı, KMÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teknoloji ve enerji alanındaki yeteneklerini bir kez daha kanıtlamış oldu. Öğrencilerin geliştirdiği projenin, güneş enerjisi santrallerinde verim artışına yönelik katkı sağlaması bekleniyor.