Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Akcan basın açıklamasında;

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

?15 Temmuz 2016, ihanet ve alçaklığın vatan sevgisi ile savaşını kaybettiği gün olarak tarihe geçti.

Bu ihanet ve alçaklığın ülkemizin bütünlüğüne, aydınlık geleceğimize, uluslararası saygınlığımıza karşı yapıldığı son derece açıktır.

Güvenliği sağlamak üzere kendilerine teslim edilen helikopterlerle, tanklarla, ağır silahlarla halkın ve demokrasinin teminatı olan kurumların üzerine acımasızca saldıran kalkışmacıları dehşetle izledik. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile hızla organize olan halkımız bu ihanete karşılık cevabı meydanlarda şanlı bayrağımızı dalgalandırarak verdi.

Sivil toplum, ülkesine, istikrara ve seçilmişlere sahip çıktı.

Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Mensupları vatan sevgisi ile bütünleşmiş halkımızın da desteği

Bizler bu yaşananlardan sonra, bu ülkeye, değerlerine ve demokrasiye inanan Sivil Toplum Kuruluşları olarak daha güçlü bir Türkiye`nin hep beraber inşa edildiğini görüyoruz. Güçlü ve darbelere karşı birleşen siyaset kurumu, tam bağımsız yargı, hainlerden arındırılmış güvenlik güçleri ile geleceğe daha güvenle bakıyoruz.

Son olarak kahramanca mücadele eden cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve karaman belediye başkanımız Ertuğrul Çalışkan ve eşi Şerife çalışkan ve güvenlik güçlerimize, halkımıza şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimize Allah`tan rahmet diliyoruz. Dedi.

Akcan konuşmasını istiklal marşımızın sekizinci kıtasıyla sonlandırıldı.

Ruhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:

Değmesin ma` bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!

Bu ezanlar-ki şehadetleri dinin temeli

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.