Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, emekli olmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`ye veda ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile bir araya geldi. Altepe, Saldık`ı Bursa`ya hizmetlerinden ve 15 Temmuz gecesinde yaşananlar sırasındaki cesaretli tutumundan dolayı tebrik etti. Altepe, Saldık`ın emekliliğine üzüldüğünü belirterek, "Sizlerle çalışmak bizler için büyük bir mutluluktu, onurdu. Bursa`da yıllardır güzel mesailerde bulunduk, güzel hizmetlere birlikte imza attık. Devletimize, milletimize, değerlerimize, bayrağımıza sahip çıkma konusunda Bursa örnek oldu" dedi.

Başkan Altepe, 15 Temmuz gecesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ne yapılan hain saldırıya dik duranların başında Saldık`ın yer aldığını ifade ederek, "Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova olmak üzere Güney Marmara`da bağlı birliklerde de herhangi bir olay olmadı, sıkıntı yaşanmadı. Bundan dolayı Bursa halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Zorlu geceyi diyalog halinde geçirdiklerini anlatan Başkan Altepe, "Bursa`da önemli bir imtihan verildi. Önemli olan görevlerimizi en güzel şekilde yapmak, şanla şerefle tarihe geçebilmektir" dedi.

Hem Bursa`daki çalışmalarıyla dikkat çeken hem de Çanakkale Kireçtepe Şehitliği`nin düzenlenmesine sebep olan Saldık`ın Bursa`da iz bıraktığını söyleyen Başkan Altepe, "Her zaman için Bursa`ya katkı sağlayacağınıza inanıyoruz. Böyle bir dost kazandığımız için mutluyuz. Hayat devam ediyor. İnşallah birlikte çalışmayı, Bursa`mıza ve ülkemize hizmet etmeyi Allah nasip etsin" şeklinde konuştu.

Bursa`nın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Kireçtepe`deki Jandarma Şehitliği, Bursa Seyyar Jandarma Taburu ve çoğunluğu Bursalı gençlerin oluşturduğu Gelibolu Seyyar Jandarma Taburu ile ilgili tarihi detayları da anlattı. Bursa`nın kurtuluş mücadelesinde çok önemli rol aldığını hatırlatan Saldık, hain kalkışma gecesinde yaşadıklarını da anlattı. Garnizon`da darbecilere karşı en büyük güvencesinin Bursa JÖH Taburu olduğunu belirterek, "O kahraman çocuklar o gece etrafımda etten duvar oldular. Darbeci albay ve onun taraftarlarını hiçbir şekilde harekete başlamadan pasifize ettik" diyerek 15 Temmuz`da yaşananları anlattı.

Bursa`yı gönülden sevdiğini sözlerine ekleyen Saldık, kadrosuzluk sebebiyle emekliliğe ayrıldığını, bundan sonra da Bursa`nın fahri hemşehrisi olmayı ve burada yaşamak istediğini belirtti. Saldık, Türkiye`nin güzel günler yaşayacağına inandığını sözlerine ekledi.