İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların sonuçlarına dair önemli bilgiler paylaştı. "Çengel-5" operasyonları çerçevesinde 187 ton kaçak veya sahte alkol ile etil alkol ele geçirilirken, 35 milyon TL'lik vergi kaybının engellendiği belirtildi.

Operasyonlar kapsamında toplamda 220 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlar, vatandaşların can güvenliği ve sağlığını tehdit eden yasa dışı faaliyetlere karşı önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Operasyonlarda ayrıca 15 bin litre etil alkol, 188 bin litre kaçak/sahte alkollü içki, 6 bin 100 şişe kaçak/sahte alkollü içki, bin 300 adet boş şişe ve 7 bin 700 adet bandrol ele geçirildi. 2 bin 100 adet alkol aroması ve 8 bin 700 adet etiketin de operasyonlar sonucunda ele geçirilen diğer unsurlar arasında yer aldığı belirtildi. Ayrıca, 12 adet kaçak alkollü içki imalathanesi de deşifre edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ve Gelir İdaresi Başkanlığı personelini tebrik ederek, operasyonun ülkenin büyük miktarda vergi kaybına uğramasını önlediğini vurguladı. Kamuoyuna önemli bir güvenlik ve sağlık tehdidi oluşturan kaçak içki üretimi ve ticaretine karşı operasyonların artarak devam edeceği belirtildi.