Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre Karaman'da 19 Kasım Cumartesi (bugün) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Karaman Valiliği Meteoroloji'nin son verilerini paylaşarak vatandaşlara kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi muhtemel olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Karaman'da 19 Kasım Cumartesi (bugün) hava parçalı ve çok bulutlu, sabah 06.00-18.00 saatlerinde Karaman genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına olacağı tahmin ediliyor. Karaman'da rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden orta, yer yer kuvvetli (40-65 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre bölgede bugün saat 22.00'ye kadar yer yer kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenirken, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) halen güney yönlerden etkili olan rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak kuvvetli ve yer yer fırtına (40-65 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Güneyli rüzgarlarla birlikte soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KARAMAN'DA BUGÜN HAVA NASIL? KAÇ DERECE OLACAK?
Karaman'da hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. 19 Kasım Cumartesi günü tahminlere göre sıcaklık sabah saatlerinde 8 ila 10 derece, öğle saatleri itibariyle 20 derecele hissedilecek. Akşam saatlerinde ise 10 dereceye gerileyecek.

KARAMAN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Karaman'da haftasonu sıcaklık gece en düşük 6, gündüzleri ise en yüksek 20 derece olacak. 20 Kasım Pazar günü kentte yoğun sisli bir hava hakim olacak. Tahminlere göre 21 Kasım Pazartesi günü hava parçalı bulutlu, sıcaklık en 8 ila 19 derece, 22 Kasım Salı günü ise yağmurlu 8 ila 16 derece, 23 Kasım Çarşamba günü ise hava kapalı sıcaklık 7 ila 18 derece olması bekleniyor.