Karaman valisi Tuncay Akkoyun, Karaman'ın tarihi ve kültürü ile yakından incelemede bulunurken, Karaman il kültür müdürlüğü, Karaman'ı tanıtmak için ne gibi bir çalışma yürütmekte merak konusu oldu.

İl Kültür ve Turizm müdürü Burhan Yemiş, Karaman'ın tanıtımı ve Kültürel tarihi zenginlikleri ile ilgi ne gibi bir çalışma yürütmektedir? Karaman'ı tanıtımına katkı sunan ve kültürel çalışamalara ne gibi bir önem vermektedir?

Her sene en güzel şekilde Konya'da anılan Hz. Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıldönümü (07-17 Aralık 2022) Uluslararası Anma Törenleri’nin (Şeb-i Arûs), bu yıl 86.’sı gerçekleştirilecektir. Karaman il kültür ve turizm müdürülüğü  Vuslat Yıldönümü Şeb-i Arûs anma etkinlikleri ile ilgili bir hazırlığı varmıdır.?

Hz. Mevlana, Konya ile bizim ortak değerimiz. Çünkü Hz. Mevlana, Belh'ten ayrıldıktan sonra Karaman'ı yurt edinmiş ve daha sonra Selçuklu Sultanı'nın ısrarıyla Konya'ya göç etmiştir. Bu Karaman'ın değerini gösteren son derece önemli ve tarihi bir hadisedir. Her sene Konya'da  kutlanan vuslat törenleri, Karaman'da neden kutlanmıyor? Karaman il kültür ve turizm müdürlüğü, neden Konya il kültür ve turizm müdürlüğü ile iş birliği yapıp ortak değerimiz olan Hz. Mevlanaya neden sahip çıkmıyor.

Her sene olduğu gibi Hz. Mevlana'nın Karaman'dan Konya'ya gidişinin yıl dönümü dolayısıyla Karaman'da temsili bir uğurlama töreni yapılacak mı? yoksa hersene olduğu gibi Karaman'dan uğurlama töreni yapılmadan, Konya uğurlanmış gibi Hz. Mevlanayı mı karşılayacak?

Her fırsatta Karaman'ın tarihi ve kültürüne önnem veren sayın Karaman valisi Akkoyun'dan, Karaman il Kültür ve Turizm müdürlüğü'nün yapıyormuş gibi görünüp yapmadığı tanıtımlara daha da önem vererek, Karaman'ın gün yüzünde olup gösterilmeyen tarihini tanıtmaya davet ediyoruz. Karaman hala Konya-Karaman olarak tanınmaktadır.

Yunus Emre’nin dedesi İsmail Hacı’nın kabrinin bulunduğu İsmail Hacı Tekkesi’ni ziyaret eden Vali Tuncay Akkoyun, Tekke’de incelemelerde bulunarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş’ten bilgiler aldı.

İsmail Hacı Tekkesi’ni ziyaret eden Vali Akkoyun ve beraberindekiler yeşildere köyüne geçerek, Yeşildere köyünde bulunan 233 yıllık anıt ağaç ve çevrede bulunan diğer tescilli ağaçlarda incelemelerde bulundular.

Vali Akkoyun, toplumumuzun ortak mirası ve şehrimizin değerlerinden olan anıt ağaçlarımızın korunarak gelecek nesillere aktarılması için gayret gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Sizce bu çalışmalar başarılı olacak mı?