Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı 2023 yılı faaliyet takviminde yer alan okul sporları küçükler, yıldızlar ve gençler satranç grup müsabakaları 26-30 Nisan 2023 tarihleri arasında Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek.

Karaman’ın da yer aldığı grup müsabakalarında Ankara, Gaziantep, Kilis, Konya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Adana ve Antalya olmak üzere 11 ilden 400 sporcu Türkiye birinciliği yarışmaları için ter dökecek.

Türkiye genelinde 8 il merkezinde yapılacak grup müsabakaları sonunda yaş kategorilerinde dereceye giren sporcular Haziran ayı içerisinde Aydın’da düzenlenecek Türkiye birinciliği yarışmalarına gitmeye hak kazanacak.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 5 gün sürecek müsabakaların teknik toplantısı ise 25 Nisan Salı günü Merkez Spor Salonu’nda yapılacak.

Karaman’ın spor organizasyonlarına en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, 5 gün sürecek ve 400 sporcunun bir üst tura yükselme mücadelesi vereceği yarışmalarda tüm sporculara başarılar diledi.