Saadet Partisi karaman Belediye Başkan Adayı Mehmet Karakaş, Karaman FK’yı ziyaret ederek kulüp başkanı Süleyman Han ile görüştü.


Sıcak bir karşılama ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Mehmet Karakaş, “Karaman FK, Karaman'ı profesyonel liglerde temsil eden tek spor kulübü. Karaman FK, şehrimizin takımı. Futbol Karaman'ı tanıtmak için önemli alan. Mesela takımımız 1. ligde olsa TRT iki haftada bir maçlarını yayınlayacak, bazı futbol programlarında konuşulacak. Dolaysıyla futbol önemli bir tanıtım aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Elbette Karaman Belediyesi olarak biz de elimizi taşın altına koyacağız. Sadece iç saha maçlarında değil deplasman maçlarında da takımımızın yanında olacağız. Takımımızın öncelikle 2. Lig'de kalıcı olması daha sonra ise 1. Lig'e ve ardından Karaman'ımızı Süper Lig'de temsil etmesini istiyoruz. Başkanlığımız döneminde Karaman FK yönetimi ile beraber takımımıza sahip çıkacağız. Takımımızın başarılı olabilmesi için antrenman tesislerini geliştireceğiz. Gençlerimiz için altyapı tesisleri kuracağız. Amatör takımlar, profesyonel takımların altyapısını oluşturur. Amatör futbol takımlarımıza önem vereceğiz. Amatör futbol takımlarının sayısının artırılması için çaba sarf edeceğiz. Bu amaçla bir futbol takımı da belediye olarak biz kuracağız. Geçmişte Karaman'dan milli futbolcu çıkmıştı. Bunun yeniden mümkün olduğuna inanıyoruz. Biz Millî Görüşçüyüz, Millî Görüşçü söz verdiği zaman sözünde durur gereğini yerine getirir. Karaman Futbolu geliştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Şeffaf olacağız açık olacağız. Karaman Futbol Kulübü başkanı Süleyman Han beye, kulüp yöneticilerine ve çalışanlarına ilgilerinden samimiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Tüm şehrin birlik olması gerektiğini belirten Karaman FK başkanı Süleyman Han ise “Altyapıdan yetiştirdiğimiz 16-17 yaşlarındaki 5-6 gencimiz profesyonel takımızda oynuyor. Biz Karaman Futbol Kulübü olarak, Altınordu kulübü gibi futbolcu yetiştiren bir kulüp olmak istiyoruz. Amacımız kamp yapacak bir tesis oluşturup, hem kendimiz hem de çevre kulüplerin kamp yapacağı bir imkan oluşturmak. Bu sayede kendimiz tasarruf yapacağımız gibi kulübümüze de gelir sağlamak mümkün olacak. Futbolda artık ekonomik olarak güçlü olan daha kolay öne çıkabiliyor. Geçmiş dönemlerde Belediyenin katkısı yüksekti. Günümüzde ise hiçbir katkısı yok. Stadyuma bile para ödüyoruz. Tüm şehrin birlik olmasını ve Karaman’ın takımını yalnız bırakmamasını istiyoruz. İlk hedefimiz play-off oynayabilmek ve buradan iyi sonuçlar alıp önümüzdeki sene Karaman’ı 1. ligde temsil etmek. Bu bağlamda Pazar günü oynayacağımız Isparta 32 Spor maçına sizleri ve tüm Karamanlıları davet ediyorum.” dedi.

Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Mehmet Karakaş son olarak; “Şahsım, yönetim kurulumuz ve üyelerimizle Pazar günü stadyumda olacağız ve takımımızı destekleyeceğiz.” diyerek kulüpten ayrıldı.