Karaman Futbol Kulübü TFF 3. lig 2. Grupta 19. hafta maçında kendi evinde Kocaeli temsilcisi Darıca Gençlerbirliği ile karşılaştı.

Karaman FK ile Darıca Gençlerbirliği arasındaki maçı Balıkesir bölgesinden Talha Öztürk, yardımcıları Kayseri bölgesinden Ahmet Ulu, Ali Etlikci ve Emre Can Yılmaz hakem triosu yönetti.

Kırmızı-beyazlılar, maçın ilk dakikalarında Umut Dilek ile bulduğu pozisyondan faydalanamadı. Maçın 16'ncı dakikasında müsabakanın hakemi Talha Öztürk verdiği karar maçı alevlendirdi. Konuk ekibin atağında ceza sahasında Samet Aydın ile mücadeleyen giren rakip oyuncu yerde kaldı. Pozisyonu penaltı olarak değerlendiren hakme elini cebine götürerek Aydın'a kırmızı kart gösterdi. Hakemin kırmızı kart kararına Karaman Futbol Kulübü teknik heyetiyle birlikte taraftarlarda büyük tepki gösterdi.    

Penaltından bulduğu golle müsabakada 1-0'lık üstünlük yakalayan Darıca Gençlerbilriği büyük sevinç yaşarken, Karaman Futbol Kulübü maçın geride kalan 74 dakikasını 10 kişi oynadı. 10 kişi olmasına rağmen maçın ilk yarısında büyük bir erfor sarf eden kırmızı-beyazlılar aradıkları golü bulamadı. Maçın ilk yarısı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Karaman FK ilk 10 dakika da birçok gol pozisyonu üretti ama topu ağlara gönderemedi. Maç dostluk havasında geçerken orta hakem Talha Öztürk maçın önüne geçecek skandal bir karara imza attı. 16. dakikada Darıca Gençlerbirliği atağında sağdan gelen topa vuramayan oyuncu Samet Aydın'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Talha Öztürk penaltı noktasını gösterdi ve Samet Aydın'a kırmızı kart vererek temsilcimizi 10 kişi bıraktı. Bu düdükten sonra Karamanlı sporseverler yoğun tepki gösterdi. Karama FK oyuncuları ve teknik ekipte bu kararı şaşkınlıkla izledi. Topun başına geçen Ahmet Gökbayrak'ın penaltısını Kaleci Onur Küçük kurtarsada dönen topu tamamlayan Ahmet Gökbayrak Darıca Gençlerbirliği'ni 1-0 öne geçirdi. 10 kişi ile rakip kalede gol arayan Karaman FK ataklardan sonuç alamayınca ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. 

Maçın ikinci yarısında da tek kale oynayan temsilcimiz yine skandal hakem kararları ile aradığını bulamadı. Birçok penaltı pozisyonunda temsilcimize penaltı vermeyen hakem Talha Öztürk Karaman FK yedek kulübesine ise 2 kırmızı kart çıkardı. Darıca Gençlerbirliği duran toptan Emir Miray Köksal'ın golü ile 81. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Maçta başka gol sesi çıkmadı ve Karaman FK kritik haftada altın değerinde bir 3 puan kaybetti.  Hakem triosu maç sonu ise taraftardan yoğun tepki aldı. 

Karaman FK bu sonuç ile 19. haftayı lider kapattı. Temsilcimiz 29 Ocak Pazar günü saat 14.00'da 23 Elazığspor'a konuk olacak.