Toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulunan Beydilli, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Karaman Futbol Kulübü, 6’lı masa ve 2023 seçimleri için Cumhurbaşkanı adayından bahsetti. 

Programda açıklamalarda bulunan Beydili, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Karaman'ın genel durumuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına il başkanlığı görevine getirildiği için partisinin genel başkanı Gültekin Uysal'a teşekkür ederek başlayan Beydili, "22 Kasım 2022 tarihinde şahsıma bir görev verildi. Aslında siyasete girmeyi düşünmüyordum. Ama buradaki ve Ankarada'ki dostlarımız Genel Başkan Gültekin Uysal'a gidip baskı yapınca biz de memleketimiz için bu görevi kabul ettik. Türkiye'nin en önemli partilerinden biri olan Demokrat Parti'nin il başkanı olmaktan tabi mutluluk duyuyorum. Sayın Genel Başkanıma teşekkür ediyorum." dedi.

 "BEN VALİMİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM"

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun'a sosyal medya üzerinden iftiralar atılarak üzerinin karalanmaya çalışıldığını dile getiren Beydili, şöyle konuştu:

"Benim çok önemsediğim konulardan bir tanesi de siyasetin devletti germesi. Devlete siyasete alet etmesi. Bunun sosyal medya üzerinden diz altı ithamlarda bulunulması. Bunun yanı sıra asılsız astarsız gerçeği yansıtmayacak şekilde devletimizin valisini, devletimizin protokolünü, daire müdürlerini ve kurumlarını yıpratma gibi bir savaş var. Sayın valimize uzun zamandır bazı insanlar sosyal medya hesabından asılsız ithamlarla sanki zayıflatmaya çalışıyor. Ben devletimin sonuna kadar arkasındayım. Ben valimin sonuna kadar arkasındayım. Vali devlettir. Vali devleti temsil ediyor. Vali Cumhurbaşkanını temsil ediyor. İktidarın il başkanına soruyorum özellikle. Sayın başkanım Sayın Cumhurbaşkanımızın emaneti değil midir sayın vali? Sayın başkanım senin genel başkanın emaneti değil midir sayın vali? Neden sahip çıkmıyorsunuz. Neden bu kadar zan altında asılsız astarsız iftiralarla karşı karşıya getiriyorsunuz? Niye denmedi niye denmiyor. Böyle iktidar il başkanı olmaz. Böyle siyaset olmaz. Böyle il başkanlığı olmaz. Böyle il başkanlığını ben kabul etmiyorum. Sayın valimiz Karaman’a şans. Ankara’yı tanıyor. Şehrimize birçok hizmetler getiriyor. Neden ufak tefek konularda valimizi rahatsız ediyorsunuz. İl başkanı olarak bu konunun altını çiziyorum. Bu konularda hassas olunmasını öneriyorum."

İTTİFAK ORTAĞI DİYE SAVUNAMAM

Program sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Beydilli bir soru üzerine: "Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın HDP'ye göz kırpan açıklamaları ile İHA ve SİHA'ları hedef alan açıklamalarına hiç sıcak bakmıyorum. Her ne kadar ittifak üyeleri de olsa hoş karşılamıyorum. Sayın Babacan ve Davutoğlu tecrübeli bir siyasetçi. Bunlar acemiliğinden söylemiyor bunları. Bugün Türkiye'nin gururu, şerefi, namusu olan İHA ve SİHA'lara laf söyleyenleri ben altılı masanın bir üyesi diye nasıl savunabilirim." dedi.