İlimizde yaşayan 65 yaşındaki A.B.Ç. isimli hastaya, göğüs ve karın bölgesindeki Aort denilen en büyük atardamarın balonlaşması nedeniyle eşzamanlı olarak hem göğüs hem de karın bölgesinde kapalı cerrahi müdahalede bulunuldu. Bu tür ameliyatların genellikle sessizce genişleyen ve patlamaya neden olan durumlara müdahale ettiğini belirten Kalp Damar Cerrahisi uzmanları Op. Dr. Sencer KILIÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Osman Yaşar Işıklı, hastaların büyük bir risk altında olduğunu ifade etti.

A.B.Ç. hastasına yapılan açıklamada, "Aort'taki balonlaşma genellikle herhangi bir yakınmaya neden olmadan genişleyip patlamaya yol açabilir. Bu durumdan muzdarip hastaların %80'i kaybedilir. Ancak bu tür müdahalelerle hastaların yaşam tehlikesi önlenmiş oluyor." denildi. Sigara içimi ve genetik faktörlerin balonlaşmada rol oynadığına dikkat çekilirken, bu tür ameliyatların Karaman'da başarılı şekilde gerçekleştirilmesi, hastalar için büyük bir avantaj olarak öne çıkıyor.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil İbrahim TAŞCI, "Hastanemiz bu tür ameliyatları gerçekleştirebilecek teknik donanıma sahip. Bu başarıyı elde eden hekimlerimize ve ekibine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. Hastanenin bu tür nitelikli ameliyatları gerçekleştirmeye devam edeceği belirtilirken, sağlık alanında Karaman'ın hizmet kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım atıldığı vurgulandı.