Payas stadyumunda barınma ihtiyacına yönelik kurulan 120 çadır ve 20 prefabrik ev ile kapalı spor salonu içinde kalan 35 aile için görevlendirilen eğitim ekibi, görevli oldukları iki haftalık süreç içinde sorumluluk bölgesindeki yaklaşık 800 kişilik afetzedenin barınmadan ısınmaya, yeme içme faaliyetlerinden hijyen ihtiyaçlarına kadar her tür istek ve ihtiyaçlarından sorumlu oldu.

Ekip ayrıca bu sorumluluklarının yanında bölgedeki öğrencilerin temel eğitim hizmetleri, okul öncesi eğitim hizmetleri, engelli bireylerin özel eğitim hizmetlerinde de diğer illerden gelen psikososyal destek ekibi ile koordineli şekilde çalışarak hizmetleri yerine getirdi. Görevli bulundukları süreç içinde çadır kentteki birçok ihtiyacı ivedi bir şekilde karşılayan Karaman eğitim ekibi, hem bölgedeki yetişkin bireylerin hem de öğrencilerin beğeni ve takdirini topladı.

Konya Bilim Tırı, GSB Gönüllü Gençler Ekibi, Kızılay Ekibi gibi ekiplerle koordineli olarak çalışan Karaman eğitim ekibi yapılan yardımların ve düzenlenen etkinliklerin çadır kente ulaşmasında etkin rol aldılar.