7gün 24 saat prensibiyle çalışan Karaman Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografiünitesi Karaman Halkına son hız hizmet vermektedir. Temmuz 2015 tarihin dehizmete giren Anjiyografi Ünitesi bu güne kadar tam 5000 adet anjiyografiişlemi gerçekleştirmiştir. Kardiyoloji Uzmanları Dr. Ahmet YILMAZ, Dr. MehmetÖZYAŞAR, Dr. Mustafa DOĞDUŞ, Dr. Mete CEMEK ve profesyonel ekip arkadaşları ileçalışmalarını aralıksız sürdürmektedirler.

 KaramanDevlet Hastanesinden yapılan açıklamada;

?KoronerAnjiyografi Ünitemiz 7 günü 24 saat halkımıza hizmet vermektedir. Çoğunluğunukalp krizi vakaları gibi yüksek riskli hasta grubunun oluşturduğu yaşları 18ila 95 arasında değişen 5000 hasta ünitemiz de anjiyografi, balon ve ilaç kaplıstent tedavileri ile sağlığına kavuşmuştur. Kliniğimizde koroner anjiyografiyapılmaya başlandıktan sonra ilimizden ve çevre ilçelerden gelen kalp krizivakalarına günün her saatinde, kısa sürede müdahale edilmektedir. Bu dahastalarımızın hem kalp krizinden ölüm oranlarını hem de sonrasında gelişenkalp yetmezliği oranlarını ve bunlara bağlı uzun dönem sorunları ciddi olarakdüşürmüştür.

 KaramanDevlet Hastanesi Kardiyoloji kliniği ve Koroner Anjiyografi ünitesinde günlükyaklaşık 10 hastaya bilekten veya kasıktan koroner anjiyografi yapılmaktadır.Bu hastalarında damar yapısına göre, tıbben gerekliliği olanlara aynı seanstabalon ve ilaç kaplı stent işlemi yapılmaktadır. Tıbbi malzeme çeşitliliği vestoğu açısından çevre illerdeki anjiyografi ünitelerinden oldukça ileride olanünitemizde, birçok yaygın damar hastası ve çatal damar (bifurkasyon) hastasıkoroner bypass işlemine gerek kalmadan tedavi edilebilmiştir.?