Şehrin her kesiminden gelen bu destek, Kalaycı'nın geniş kitlelere hitap eden ve gönüllerde taht kurmuş bir lider olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Savaş Kalaycı, Karamanlı hemşerilerinin gösterdiği ilgi ve sevgiye layık olmaya çalıştıklarını belirtirken, göreve geldikleri günden itibaren Karaman'a aşkla hizmet ettiklerini vurguladı. Kalaycı, çeşitli felaketlerle ve salgınlarla mücadele etmelerine rağmen, her zaman Karamanlılara daha iyi hizmet etme amacıyla çalıştıklarını dile getirdi.

Karaman'ın zengin kültürü ve coğrafi konumuna vurgu yaparak konuşmasına devam eden Kalaycı, "Biz kavga için gelmedik, bizim işimiz sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik." diyerek, Karaman'ın daha güzel ve modern bir şehir olması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Makamların geçici olduğunu ancak hizmetin kalıcı olduğunu belirten Kalaycı, gelecek nesillerin daha konforlu bir şehirde yaşaması için çabaladıklarını dile getirdi.

Karaman'a hizmet etmek için daha çok işleri olduğunu ve gençlerin abisi olarak nitelendirilen Savaş Kalaycı'ya desteklerin günden güne arttığını ifade eden Kalaycı, siyaset üstü bir anlayışla Karaman'a ve Karamanlılara hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. Karamanlılar da desteklerini "Yine yeniden Savaş Kalaycı" diyerek göstermeye devam ediyor.