Türkiye'de ekonomik kriz etkisini artırdı. Enflasyon oranları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. A'dan z'ye binlerce ürüne defalarca zam geldi. Vatandaş bu zamlara yetişememekten şikayetçi. Maaş zamlarının birkaç ay içerisinde erimesiyle geçinmek zorlaşıyor.

Eskiden maaşıyla evini geçindiren vatandaş aynı zamanda yatırım yapabiliyordu. Şimdilerde ise bu durum imkansız hale geldi. Ülkede yaşayanların büyük çoğunluğu evini geçindiremiyor.

2023 YILINDAN BERİ YÜKSELİŞ VAR

Birikim yapanların tercihi ise gram altın oluyor. Otomobil satın alıp yatırım yapmak isteyenler yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. 2023 yılından beri yükselen ikinci el ve sıfır araç fiyatları 2024 yılıyla birlikte bir nebze de olsa düştü.

SIFIR OTOMOBİLLERE ZAM GELDİ

Bu düşüşü alım fırsatı olarak görenler ise kazanç sağladı. Dövizdeki yükselişle birlikte otomobil fiyatları yeniden yükselmeye başladı. Geçtiğimiz ay sıfır otomobillere gelen zamlar bu ay ikinci el otomobillere yansımaya başladı.

FİYATLAR MART AYINDA YÜKSELİŞE GEÇTİ

VavaCars, yapay zeka ile geliştirdiği VavaAI Fiyat Endeksi’nin Mart 2024 sonuçlarını açıkladı. Rapora göre ikinci el araçlarda satış fiyatı Mart 2024’te yüzde 2,1 oranında artış kaydetti.

Sıfır araçlara zam gelmesiyle birlikte ikinci ele talebin arttığı açıklandı. Son haftalarda ikinci el otomobilini satamayanlara ise güzel haber verilmiş oldu.

İKİNCİ ELDE FİYAT DÜŞÜŞÜ İMKANSIZ

Ekonomi uzmanlarına göre ikinci el araç fiyatlarında düşüş imkansız. Yıl sonuna kadar enflasyon doğrultusunda ikinci el araçların fiyatının yükseleceği söyleniyor. Böylece otomobilini satamayanların hiçbir kaybı olmamış olacak.